cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Μελέτη για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Π.Ε. Ρεθύμνου

Υπεγράφη μελέτη για την αντιμετώπιση φαινομένων κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων στο επαρχιακό δίκτυο από «Ρέθυμνο – Ρουσοσπίτι» στο οδικό δίκτυο «Ρέθυμνο – Αρκάδι» και στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου «Γαράζο – Ανώγεια»…

Μελέτη για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Π.Ε. Ρεθύμνου

Την μελέτη για ένα σημαντικό έργο που αφορά την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η μελέτη αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε τμήματα των επαρχιακών οδών και συγκεκριμένα στο επαρχιακό δίκτυο από «Ρέθυμνο – Ρουσοσπίτι» στο οδικό δίκτυο «Ρέθυμνο – Αρκάδι» καθώς και στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου «Γαράζο – Ανώγεια».

Στο πλαίσιο αυτό θα εκπονηθούν τοπογραφική, γεωλογική, γεωτεχνική, συγκοινωνιακή, στατική, μελέτες. Η μελέτη θα υποδείξει τα κατάλληλα έργα για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και των πτώσεων βράχων που σημειώθηκαν μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή από το 2019.

Παράλληλα, θα προχωρήσει σε επανασχεδιασμό τμημάτων ώστε να αποφευχθούν οι επικίνδυνες περιοχές. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 600.000 ευρώ περίπου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon