cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Νέα αναβολή στη δίκη για το τροχαίο με θύματα την Στέλλα και τον Γιάννη

Για τις 6 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του φονικού τροχαίου στα Χανιά το 2017 με θύματα τους δύο φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, Στέλλα και Γιάννη…

Νέα αναβολή στη δίκη για το τροχαίο με θύματα την Στέλλα και τον Γιάννη

Έξι χρόνια πέρασαν από το φονικό τροχαίο που σημειώθηκε έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης με θύματα την Στέλλα Μούσχου 20 ετών και τον Γιάννη Στρογγυλό 19 ετών, φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, και η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζει να αναβάλλεται, παρατείνοντας το μαρτύριο και την ταλαιπωρία των οικογενειών των θυμάτων που αναμένουν δικαιοσύνη.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί χθες, Τρίτη, ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλλε για δεύτερη φορά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο, ενώ να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί τέσσερις αναβολές μέχρι τελικά να εκδικαστεί το πρωτόδικο.

Αν τελικά γίνει η δίκη στις 6 Σεπτεμβρίου οπότε και ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος, θα έχουν συμπληρωθεί έξι χρόνια και 20 ημέρες από την μέρα που ο δράστης σκόρπισε τον όλεθρο (17/8/2017).

Πρωτόδικα, το δικαστήριο αρνήθηκε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα και καταδίκασε το δράστη σε εξαγοράσιμη ποινή 25.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή 4 ετών για κάθε θανόντα και συνολικά 6 ετών και 9 μηνών (κατά συμψηφισμό), με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Η ποινή έγινε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.

Το τροχαίο είχε σημειωθεί μπροστά στο Πολυτεχνείο Κρήτης στις 17 Αυγούστου 2017, όταν κατά τη διάρκεια περιπάτου των δύο φοιτητών μαζί με το σκυλί τους (το οποίο επίσης σκοτώθηκε), ένα διερχόμενο ΙΧ με μεγάλη ταχύτητα (σύμφωνα με τα στοιχεία φέρεται να πήγαινε με περισσότερα από 120 km/h, σε έναν δρόμο που έχει όριο τα 40), τους παρέσυρε τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon