cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Νέο αίτημα για τη πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων

Το νέο αίτημα έγινε με αφορμή το τελευταίο περιστατικό θανάτου 62χρονου Γερμανού τουρίστα σε ξενοδοχείο της περιοχής το οποίο αποδόθηκε σε καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ…

Νέο αίτημα για τη πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων

Επιστολή απέστειλε στους βουλευτές νομού Χανίων με θέμα τη στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκηw, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος για να προστατευτεί η πλήρης και συνεχής λειτουργία της υπηρεσίας.

Το νέο αίτημα έγινε με αφορμή το τελευταίο περιστατικό θανάτου 62χρονου Γερμανού τουρίστα σε ξενοδοχείο της περιοχής το οποίο αποδόθηκε σε καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας πιθανότατα να ζούσε αν είχε φτάσει το ασθενοφόρο έγκαιρα.

Ο δήμαρχος τονίζει ότι ο δήμος είναι κατεξοχήν τουριστικός και ο δεύτερος σε δυναμικότητα σε κλίνες της Π.Ε.Χανίων μιας και διαθέτει 24.000 κλίνες και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού-τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, που μαζί με τους ημερήσιους επισκέπτες ανεβάζουν κατακόρυφα τον ημερήσιο πληθυσμό πάνω από 50.000 μαζί με τους μόνιμους.

Εκτός αυτού, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη και στους δυο Δήμους (Αποκορώνου Σφακίων) και η ανάγκη του ΕΚΑΒ αδιαμφισβήτητη λόγω αγροτικών εργασιών και των ατυχημάτων που πολλές φορές προκαλούν.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με αφορμή το τελευταίο σοβαρό περιστατικό θανάτου 62χρονου Γερμανού τουρίστα σε ξενοδοχείο της περιοχής μας το οποίο αποδόθηκε σε καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άντρας πιθανότατα να ζούσε αν είχε φτάσει το ασθενοφόρο έγκαιρα και καθώς δεν είναι το πρώτο περιστατικό που βλέπει μάλιστα και το φως της δημοσιότητας, παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ και σε εσάς σε μια ύστατη προσπάθεια διεκδίκησης του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας υγείας .

Το 2015 με έγγραφό μας προς τον τότε υπουργό υγείας και μετά από εισήγηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης αιτηθήκαμε τη δημιουργία νέου μόνιμου τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή ¨Καβρός¨ του Δήμου μας όπου θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Δήμου Αποκορώνου ,του απομακρυσμένου Δήμου Σφακίων αλλά και των δυτικότερων περιοχών του νομού Ρεθύμνης.

Στις 9 Ιουλίου 2016 με μεγάλη μας χαρά οι δύο Δήμαρχοι Αποκορώνου και Σφακίων εγκαινιάσαμε μαζί τον νέο τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων που αποτελούσε ένα μεγάλο όραμα της περιοχής. Έκτοτε προσπαθούμε για τη πλήρη στελέχωσή του είτε με μόνιμες οργανικές θέσεις προσωπικού που θα ήταν και το ιδανικό, είτε έστω με αποσπάσεις. Καθώς αναφερόμαστε σε τομέα και όχι σε παράρτημα θα όφειλε να έχει δύναμη τουλάχιστον δώδεκα διασωστών , αντ’αυτού από το 2016 όπου και συστάθηκε ποτέ δεν επανδρώθηκε πλήρως, Για τα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του τομέα λόγω έλλειψης προσωπικού είχαμε ενημερώσει πρόσφατα με επιστολή μου και τον Υπουργό Υγείας, κ.Θάνο Πλεύρη καθώς και τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Μπορμπουδάκη Λένα.

Κύριοι Βουλευτές, αυτή η πολύ σημαντική δομή για την περιοχή μας , δεν επιτρέπεται να μην λειτουργεί, εν όψει μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, με ότι αυτό συνεπάγεται εκτός του ότι δίνονται αρνητικές εντυπώσεις στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.

Ο Δήμος Αποκορώνου είναι κατεξοχήν τουριστικός και ο δεύτερος σε δυναμικότητα σε κλίνες της Π.Ε.Χανίων μιας και διαθέτει 24.000 κλίνες και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού-τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, που μαζί με τους  ημερήσιους επισκέπτες ανεβάζουν κατακόρυφα τον ημερήσιο πληθυσμό πάνω από 50.000 μαζί με τους μόνιμους.

Εκτός αυτού ακόμα και τους χειμερινούς μήνες η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη και στους δυο Δήμους (Αποκορώνου Σφακίων) και η ανάγκη του ΕΚΑΒ αδιαμφισβήτητη λόγω αγροτικών εργασιών και των ατυχημάτων που πολλές φορές προκαλούν. Σημειωτέον, επίσης, ότι από τον Αποκόρωνα ,επί 32 χιλιόμετρα, περνάει ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος ΒΟΑΚ που συνδέει τη δυτικότερη πόλη και λιμάνι, την Κίσσαμο με την ανατολικότερη, τη Σητεία με τα στατιστικά των τροχαίων ατυχημάτων σε πολύ άσχημα επίπεδα.

Ακόμα, με τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες σε όλο τον νομό, ο αριθμός των λουόμενων καθημερινά είναι αυξανόμενος έως και τον Οκτώβριο με τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης βοήθειας πολλά. Δυστυχώς ο τομέας ΕΚΑΒ Αποκορώνου Σφακίων φαίνεται να έχει άνιση αντιμετώπιση ως προς τη στελέχωση σε σχέση με άλλους τομείς ΕΚΑΒ της Κρήτης, με αποτέλεσμα να θρηνούμε ανθρώπους και να δυσφημείται η περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και τη τουριστική προβολή της.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεχής και εύρυθμη λειτουργία του τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου Σφακίων θα πρέπει απ’ όλους μας να θεωρείται αυτονόητη.

Σας καλούμε λοιπόν, να επιληφθείτε του θέματος προστατεύοντας την πλήρη και συνεχή λειτουργία της υπηρεσίας που αποτελεί την υλοποίηση ενός οράματος δεκαετιών για την περιοχή και με επερώτησή σας στη Βουλή να μας ενημερώσει ο αρμόδιος Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την  πλήρη και μόνιμη στελέχωση του τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon