cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Την ενίσχυση του τομέα ΕΚΑΒ ζητά ο δήμαρχος Αποκορώνου

Έγγραφο στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης & στο ΕΚΑΒ, απέστειλε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης επισημαίνοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό του τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων…

Την ενίσχυση του τομέα ΕΚΑΒ ζητά ο δήμαρχος Αποκορώνου

Ο δήμαρχος αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στην εύρυθμη λειτουργία του τομέα, αφού ο τομέας είναι στελεχωμένος μόλις με έξι διασώστες εκ των οποίων οι τρεις είναι σε οργανική θέση και οι τρεις επικουρικοί διασώστες, οι θητεία των οποίων λήγει τέλος του έτους.

Όπως αναφέρεται, από τους τελευταίους τρεις διασώστες ο ένας βρίσκεται σε μακράν αναρρωτική άδεια και οι δύο δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν τεθεί σε αναστολή.

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε μια τόσο σημαντική δομή για την περιοχή μας δεν επιτρέπεται να μην λειτουργεί ενόψει μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου ότι αυτό συνεπάγεται εκτός του ότι δίνονται αρνητικές εντυπώσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

«Ο δήμος Αποκορώνου είναι κατ εξοχήν τουριστικός και ο δεύτερος σε δυναμικότητα κλινών της ΠΕ Χανίων μιας και διαθέτει 24.000 κλίνες και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού- τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, που μαζί με τους ημερήσιους επισκέπτες ανεβάζουν κατακόρυφα τον ημερήσιο πληθυσμό πάνω απο 50.000. Σημειωτέον επίσης ότι από τον Αποκόρωνου επί 32 χιλιόμετρα περνάει ο ΒΟΑΚ με τα στατιστικά των τροχαίων ατυχημάτων σε πολύ άσχημα επίπεδα, που σε συνδυασμό η μεγάλη έκταση των παραλιών τον αριθμό των λουόμενων αυξάνουν κατακόρυφα την επικινδυνότητα», επισημαίνει ο κ. Κουκιανάκης.

Τελειώνοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης κάλεσε για άλλη μια φορά τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος προστατεύοντας την πλήρη και συνεχή λειτουργία του ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων, διασφαλίζοντας το υπέρτατο αγαθό της ζωής.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon