cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Ρέθυμνο: Ο λόγος στους νέους

Το λόγο στους νέους δίνει ο Δήμος Ρεθύμνου, με συναντήσεις με τους προέδρους των 15μελών μαθητικών συμβουλίων, για ζητήματα καθημερινότητας αλλά και για τη μελλοντική εξέλιξης της πόλης και των οικισμών…

Ρέθυμνο: Ο λόγος στους νέους

Κύκλο συναντήσεων με τους προέδρους των 15μελών μαθητικών συμβουλίων Γυμνασίων και Λυκείων διοργάνωσε ο Δήμος Ρεθύμνου με τη συνδρομή των διευθυντών των σχολείων Β’θμιας Εκπαίδευσης.

Αφορμή για την πρωτοβουλία αποτέλεσε η διαπίστωση του ενδιαφέροντος που εκδηλώνουν οι μαθητές-τριες για το έργο του δήμου, για ζητήματα καθημερινότητας αλλά και για τη μελλοντική εξέλιξης της πόλης και των οικισμών, στο πλαίσιο διαλόγου που αναπτύσσουν με τον δήμαρχο και αρμόδιους αντιδημάρχους κάθε φορά που τους επισκέπτονται στο δημαρχείο.

Εξίσου εμφανής, σύμφωνα με την δημοτική Αρχή, είναι η ευαισθησία των μαθητών για θέματα όπως η ρατσιστική συμπεριφορά, η έμφυλη και ενδοοικογενειακή, η προστασία του περιβάλλον και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, δια του Τμήματος Παιδείας του, αποφάσισαν τη διοργάνωση συναντήσεων με τους εκπροσώπους των μαθητών προκειμένου να δώσουν κίνητρο στους μαθητές/τριες και τους νέους, να ευαισθητοποιηθούν, να εκφραστούν δημόσια και να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, παρέλαβε μάλιστα σοβαρές και μελετημένες τοποθετήσεις των μαθητών, μέσω υπομνήματος τους, με τους εκπροσώπους της μαθητικής κοινότητας του Ρεθύμνου να επιβεβαιώνουν την αρχική αισιόδοξη διαπίστωση ότι «οι νέοι συμπολίτες μας, έχουν άποψη, επιχειρήματα, ωραίες ιδέες και νοιάζονται για τον τόπο τους».

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε την αξία που έχει η συμμετοχή των πολιτών και ειδικά των νέων σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον του τόπου τους, «μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες που προάγουν τη διαφάνεια, τον γόνιμο διάλογο και τον σεβασμό στη γνώμη του άλλου», διαβεβαιώνοντας τους μαθητές ότι «οι απόψεις τους και οι προτάσεις που κατέθεσαν ως υπόμνημα, θα γίνουν σεβαστές και θα ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό του δήμου».

Παράλληλα, ζήτησε τη συνδρομή των εκπροσώπων των μαθητών στη διαφύλαξη και προστασία των κοινόχρηστων χώρων και των υποδομών που δημιουργεί και διαθέτει στους πολίτες ο Δήμος Ρεθύμνης, οι οποίοι συχνά υφίστανται καταστροφές και κακοποιήσεις, συνθήκη που προσβάλλει αισθητικά, λειτουργικά και κοινωνικά κι επιπλέον επιβαρύνει οικονομικά τον δήμο και τους δημότες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon