cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Οργή και αγανάκτηση για τις εξαγγελίες περί κατώτατου μισθού

«Μάλλον οι κυβερνώντες έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Χανίων, με αφορμή τις ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού – Ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά των τριετιών, ζητά το ΕΚΗ…

Οργή και αγανάκτηση για τις εξαγγελίες περί κατώτατου μισθού

Τις αντιδράσεις των εργατικών κέντρων έφεραν οι ανακοινώσεις Χατζηδάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη διαμόρφωσή του στα 780ευρώ, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Χανίων, «ο κ. Χατζηδάκης δεν σεβάστηκε την επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΕ στα 826 ευρώ, που αποτελεί «το χείλος του γκρεμού» για το όριο της φτώχειας στην χώρα μας».

Όπως επισημαίνει το ΕΚΧ, για άλλη μια φορά δεν εφαρμόζεται το αυτονόητο, στα πλαίσια του δημοκρατικού δικαίου όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικά στις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, όπου τον ελάχιστο μισθό των διαμορφώνουν μετά από διαβουλεύσεις οι κοινωνικοί φορείς.

«Απεναντίας, βλέπουμε τον κ. Χατζηδάκη να βγαίνει με την στήριξη του πρωθυπουργού, ως νέος “σωτήρας” της εργατικής τάξης χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες των λαϊκών νοικοκυριών», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΕΚΧ, στόχος του κ. Χατζηδάκη είναι να εξυπηρετεί εργοδοτικά συμφέροντα με την μη επαναφορά των τριετιών και αποδυναμώνοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που κάνει λόγο για «οργή και απογοήτευση» κατηγορώντας τον κ. Χατζηδάκη ότι, ενώ γνωρίζει το όργιο της «μαύρης» εργασίας, εξυπηρετεί εργοδοτικά συμφέροντα.

Παράλληλα το ΕΚΗ θέτει και το ζήτημα των τριετιών, ζητώντας την επαναφορά τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της μισθοδοσίας τους μετά τον βασικό μισθό.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon