cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου στην Ιεράπετρα αντιδρώντας στην αξιολόγηση

Την αντίθεσή του στον τρόπο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, εξέφρασε διά της παραίτησής του ο Γιάννης Πασπαράκης, διευθυντής του δημοτικού σχολείου Φέρμων στην Ιεράπετρα – Ανακοινώσεις στήριξης από συλλόγους εκπαιδευτικών του Λασιθίου…

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου στην Ιεράπετρα αντιδρώντας στην αξιολόγηση

Την αντίθεσή του στον τρόπο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, εξέφρασε διά της παραίτησής του ο Γιάννης Πασπαράκης, διευθυντής του δημοτικού σχολείου Φέρμων στην Ιεράπετρα.

Ο ίδιος αναφέρεται στη διαχρονική «απουσία διαλόγου» με το υπουργείο Παιδείας και σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, θεωρεί πως το βάρος πρέπει να δίνεται στο σύνολο του εκπαιδευτικού έργου και όχι ατομικά, στον κάθε εκπαιδευτικό.

«Παραιτούμαι, επειδή διαφωνώ με το συγκεκριμένο νομοθέτημα για την αξιολόγηση. Κι επειδή υπήρχε ευθεία απειλή στο πρόσωπό μου για πειθαρχική δίωξη – ή εφαρμόζω την αξιολόγηση ή περνάω πειθαρχικό», λέει ο κ. Γιάννης Πασπαράκης.

«Δεν μπορώ να δεχθώ, ότι θα μπει ένα μονοπρόσωπο όργανο – ο αξιολογητής – μία ή δύο φορές στην τάξη και θα κρίνει το έργο μου. Υπάρχει κάποιο επιστημονικό “εργαλείο”, που να μετρά την απόδοση της δουλειάς ενός εκπαιδευτικού σε μία σχολική τάξη μία δεδομένη χρονική στιγμή; Δε νομίζω… Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, όπως το θερμόμετρο που μετρά τον πυρετό, θα το χρησιμοποιούσαμε για να γίνουμε καλύτεροι», προσθέτει.

Στο πλευρό του διευθυντή οι σύλλογοι εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» στηρίζει τη θαρραλέα, όπως την αποκαλεί, πράξη «και συνδικαλιστικά ηθική και δεοντολογική στάση του συναδέλφου διευθυντή, μέλος του συλλόγου μας,, Γιάννη Πασπαράκη, στο Δημοτικό Σχολείο Φέρμων της Ιεράπετρας, του νομού Λασιθίου, που ενάντια στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘΑ επέλεξε την παραίτηση από τη θέση ευθύνης».

«Ο συνάδελφος διευθυντής, απέναντι στην ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του 4823/21 και στην έγγραφη προειδοποίηση, από τον Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λασιθίου για καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές, διάλεξε με βάση το δημοκρατικό, αγωνιστικό και αξιακό του σύστημα να παραιτηθεί από στέλεχος εκπαίδευσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ Λασιθίου τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «είναι προτιμότερη μια τίμια αποχώρηση, παρά μια ταπεινωτική συμπόρευση», κάνοντας λόγο για «κρεσέντο αυταρχισμού που στοχοποιεί διευθυντές/ριες  και προϊσταμένους/ες που συμμετέχουν  στην απεργία – αποχή των σωματείων τους».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon