cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Πολιτισμός με τον πήχη ψηλά και επίκεντρο τον Άνθρωπο

Ο ανθρωποκεντρικός πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα και θεμέλιος λίθος για την εξέλιξη μιας κοινωνίας…

Πολιτισμός με τον πήχη ψηλά και επίκεντρο τον Άνθρωπο

Τα τελευταία 10 χρόνια στην πόλη και στον Δήμο Ηρακλείου ευρύτερα, ο πήχης του πολιτισμού και της ελεύθερης/δωρεάν έκφρασης και διασκέδασης των πολιτών, έχει ανέβει σταδιακά και σταθερά.

✍️ ο Γιάννης Τερζάκης

Μικρά και μεγάλα μουσικά σχήματα, καλλιτέχνες του δρόμου, ζωγράφοι, γκραφιτάδες και εικαστικοί, ήταν και είναι οι μόνιμοι πυρήνες πολιτισμού σε κάθε γωνιά του Δήμου μας όπου η προηγούμενη δημοτική Αρχή «ακούμπησε» πάνω τους (Φεστιβάλ Τέχνη Καθοδόν 2019, 900 εθελοντές και 800 καλλιτέχνες!!! ) ώστε να ανέβει κι άλλο, σιγά αλλά σταθερά το αισθητικό ταβάνι του δήμου μας, που τα – πολλά – προηγούμενα χρόνια, ενώ οι δείκτες της ανάπτυξης ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο πολιτισμός σχετικά με τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια των τότε Δημοτικών αρχών, είχε μείνει πίσω…

Αυτή η εξέλιξη των προηγούμενων χρόνων δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη! Πρέπει πάση θυσία να συνεχιστεί!

Οι άνθρωποι του δήμου μας διψάνε για έκφραση και εξωστρέφεια και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται από τον Δήμο Ηρακλείου.

Ποιος ο λόγος λοιπόν να επιστρέψουμε στα χρόνια της πολιτιστικής εσωστρέφειας; Κανένας!

Ο Δήμος των Γραμμάτων και των Τεχνών, όπως χαρακτηρίζεται διαχρονικά του Ηράκλειο, δεν πρέπει να είναι κατ επίφαση, αλλά επί της ουσίας ένα κύτταρο ασταματητης παραγωγής πολιτισμού σε όλα τα επίπεδα.

Ο ανθρωποκεντρικός πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα και θεμέλιος λίθος για την εξέλιξη μιας κοινωνίας.

Το «Δικαίωμα στην Πόλη» με εγγυητή της επόμενης μέρας στον Δήμο, τον Αλέξη Καλοκαιρινό, έχει τους συνεργάτες, την όρεξη, το μεράκι και την εμπειρία, να πάει πολλά βήματα παραπέρα την αισθητική, τον πολιτισμό και την παιδεία της πόλης μας και να διασφαλίσει την σωστή διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του «Μεγάλου Κάστρου».

Μια πολιτιστική κληρονομιά που δεν μπορούμε άλλο να μην την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη, στο έλεος της γραφειοκρατίας…

  • Δικαίωμα στην εξωστρέφεια λοιπόν.
  • Δικαίωμα στην έκφραση.
  • Δικαίωμα στην πόλη!

Αυτονόητα θα μου πείτε… Είναι;

Ο Γιάννης Τερζάκης είναι ιδιωτικός υπάλληλος (Κτηματολόγιο) και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Αλέξη Καλοκαιρινού “Δικαίωμα στην Πόλη”

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon