cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Πολυτεχνείο Κρήτης: Εφαρμογή για την εύρεση πάρκινγκ σε ιδιωτικούς χώρους

Το σύστημα «ParkIn» αποτελεί το βασικό αποτέλεσμα ερευνητικού έργου, το οποίο υλοποιείται από το Πολυτεχνείο Κρήτης – Το σύστημα αποτελείται από μια εφαρμογή για έξυπνες συσκευές η οποία θα έχει άμεση σύνδεση με ψηφιακή πλατφόρμα…

Πολυτεχνείο Κρήτης: Εφαρμογή για την εύρεση πάρκινγκ σε ιδιωτικούς χώρους

Μια ιδέα που έρχεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος εύρεσης θέσης στάθμευσης, προκειμένου οι πολίτες να μην ξοδεύουν άσκοπα χρόνο και καύσιμο μέσα στην πόλη, ψάχνοντας να σταθμεύσουν το όχημά τους, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Πρόκειται για το σύστημα ParkIn αποτελεί το βασικό αποτέλεσμα ερευνητικού έργου, το οποίο υλοποιείται από το Πολυτεχνείο Κρήτης και την ερευνητική ομάδα Indigo, με επιστημονικά υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή, Γιώργο Αραμπατζή της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, και την Περιφέρεια Αττικής.

Το σύστημα «ParkIn» αποτελείται από μια εφαρμογή για έξυπνες συσκευές (smart phones, tablets), στην οποία θα καταχωρούνται σύμφωνα με την προσέγγιση του διαμοιρασμού, ιδιόκτητες θέσεις στάθμευσης, οι οποίες παραμένουν κενές κατά τη διάρκεια απουσίας των ιδιοκτητών, αλλά διαθέσιμες για υποψήφιους ενδιαφερόμενους που κινούνται στην περιοχή.

Η εφαρμογή θα έχει άμεση σύνδεση με ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία αξιολογώντας τα δεδομένα που λαμβάνει από την εφαρμογή, θα παρουσιάζει εκτιμήσεις σχετικά με τα περιβαλλοντικά, ενεργειακά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που αποκομίζει ο χρήστης.

Στο πλαίσιο του έργου, το σύστημα Parkin θα δοκιμαστεί σε περιοχή υψηλής πληθυσμιακής πυκνότητας (Αθήνα) με έντονο πρόβλημα στάθμευσης, καθώς και σε νησιωτική επαρχιακή πόλη (Χανιά).

Στόχος της ομάδας έργου είναι να δημιουργήσει και προσφέρει στους πολίτες μία εύκολη στη χρήση εφαρμογή, η οποία θα παρέχει δεδομένα σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα για άμεση παρακολούθηση των εξοικονομήσεων σε περιβαλλοντικό, ενεργειακό και οικονομικό επίπεδο.

Το σύστημα ParkIn, θα αναπτυχθεί με στόχο τη δυνατότητα αναπαραγωγής και επέκτασης από διαφορετικές περιοχές (ηπειρωτικές, νησιωτικές, μεγάλου/μεσαίου μεγέθους), αξιοποιώντας στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή ιδιοκτητών και χρηστών, και θα αυξήσουν τα οφέλη για τους πολίτες, αλλά και την πολιτεία.

Το έργο ParkIn ξεκίνησε επίσημα τον Μάιο του 2023, έχει διάρκεια 2 χρόνια και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon