cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Πραγματοποιήθηκε στα Χανιά το «Santa Run Chania 2022»

Δράσεις αγάπης και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα, στα Χανιά, στο πλαίσιο του «Santa Run Chania 2022», με κύριο στόχο την ενίσχυση των ιδρυμάτων της πόλης τα οποία φροντίζουν παιδιά.

Πραγματοποιήθηκε στα Χανιά το «Santa Run Chania 2022»
φωτο: ertnews.gr

Με κυρίαρχο στοιχείο τη συμμετοχή πολιτών κυρίως νεαρής ηλικίας και «σύμμαχο» τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή προσφοράς, «Santa Run Chania 2022», μοιράζοντας με τις δράσεις της αγάπη και αλληλεγγύη στα ιδρύματα της πόλης που φροντίζουν παιδιά.

Η γιορτή ξεκίνησε το μεσημέρι με συγκέντρωση των σάκων του Αγίου Βασίλη σε χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου καθώς και γιορτινές δράσεις με χορό και τραγούδια.

Αργότερα, οι σάκοι οδηγήθηκαν από τους εκατοντάδες Αη Βασίληδες στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Χανίων, στην πλατεία στο Γιαλί Τζαμί, από όπου ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους για τα παιδιά της πόλης.

Παράλληλα, για κάθε σάκο ο Δήμος Χανίων προσέφερε 15 ευρώ, χρήματα που θα δοθούν στα ιδρύματα της πόλης.

Το γιορτινό σκηνικό συμπλήρωναν ο Αη Βασίλης με jet ski, αυτοκίνητο αντίκα στολισμένο με ενα μεγάλο σκούφο του Αη Βασίλη καθώς και οι δύο ιπτάμενοι Αη Βασίληδες που πετούσαν με ανεμόπτερο πάνω από το παλιό λιμάνι της πόλης.

«Είναι μια ακόμα μεγάλη γιορτή της πόλης. Μια γιορτή πρώτα απ’ όλα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ακόμα αναφέρθηκε στο φετινό Santa Run λέγοντας πως «είναι μια προσπάθεια να αναδείξουμε τις ομορφιές της πόλης μας, όσο και την διάθεση, που έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν οι Χανιώτες, για προσφορά».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, και πρόεδρος του Santa Run, Γιάννης Γιαννακάκης, αναφέρθηκε στην εκδήλωση επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πώς το Santa Run «κοκκινίζει» τα Χανιά κι οι Χανιώτες με την αγάπη τους, στηρίζουν σωματεία της πόλης.

Το Santa Run 2022 ολοκληρώθηκε με μουσική εκδήλωση στο χώρο της αυλής του Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon