cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Με κινητοποιήσεις στην έναρξη της τουριστικής περιόδου προειδοποιούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νομού Ηρακλείου αν δεν δοθούν λύσεις σε μια σειρά από εργασιακά και θεσμικά θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος…

Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Σε κινητοποιήσεις με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, προσανατολίζονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου, οι οποίοι βλέπουν βασικά τους προβλήματα όπως η υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και η υποχρεωτικότητα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, να παραμένουν άλυτα.

Όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους, συζητήθηκαν εκτενώς στη διάρκεια της απολογιστικής γενικής συνέλευσης του σωματείου τους, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου την περασμένη Τρίτη.

Στη διάρκειά της ελήφθη η απόφαση, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, για κινητοποιήσεις μέσα στον Απρίλιο, όταν τα ξενοδοχεία θα αρχίσουν να ανοίγουν μαζικά για την υποδοχή των τουριστών.

Άλλωστε, όπως ανέφερε στην «ΕΡΤ Ηρακλείου» ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, ήδη έχει οριστεί από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας μεσολαβητής και αναμένεται η εκκίνηση της διαδικασίας με σκοπό να υπάρξει τελική συμφωνία ανάμεσα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και την τοπική Ένωση Ξενοδοχείων για την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αν και οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε μισθολογική αύξηση κατά 11,5%, διαφωνούν σε ό,τι αφορά την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης κ.α.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν:

• Επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίων εποχής.

• Υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας με όρους αμοιβής και εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.

• Κήρυξη Γενικώς Υποχρεωτικών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που υπογράφονται.

• Επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία.

• Μέτρα κατά της ακρίβειας.

• Αναβάθμιση των σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.

• Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon