cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Προφυλακιστέοι οι διακινητές των 80 μεταναστών στην Κρήτη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο Αιγύπτιοι διακινητές των 80 μεταναστών που διασώθηκαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν, εξέπεμψε σήμα SOS, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ έπλεε νότια του Ηρακλείου…

Προφυλακιστέοι οι διακινητές των 80 μεταναστών στην Κρήτη
Το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν οι δύο Αιγύπτιοι οι οποίοι κατηγορούνται ότι ήταν οι διακινητές των 80 μεταναστών οι οποίοι διασώθηκαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν, εξέπεμψε σήμα SOS, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ έπλεε νότια του Ηρακλείου.

Οι δύο φερόμενοι ως διακινητές οδηγήθηκαν το πρωΐ της Δευτέρας στις ανακριτικές αρχές Ηρακλείου για να απολογηθούν, αρνούμενοι ότι είναι υπεύθυνοι για την διακίνηση.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μέχρι την δίκη τους.

Στους δύο άνδρες είχαν ασκηθεί διώξεις για διευκόλυνση μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών για την προώθηση τους στο έδαφος κράτους μέλους εκ κερδοσκοπίας από την οποία  μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοιάριο επέβαιναν 51 άνδρες, 17 γυναίκες, 12 παιδιά καθώς και μία έγκυος γυναίκα και αρχικά μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες.

Οι διασωθέντες φιλοξενήθηκαν προσωρινά στην αίθουσα Λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου, με τη σύμπραξη των τοπικών φορέων συγκεντρώθηκαν όλα τα απαραίτητα για την διαμονή και την διατροφή τους. 

Αφού πραγματοποιήθηκε η διαδικασία ταυτοποίησής τους, αναχώρησαν από το Ηράκλειο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, με το πλοίο της γραμμής, με προορισμό το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, στη Μαλακάσα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon