cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Ψηφιακή εφαρμογή προβολής αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Πλατανιά

«Σύμμαχο» τη νέα τεχνολογία στην προσπάθεια τους να αναδείξουν και να προβάλλουν τα προϊόντα τους έχουν πλέον οι αγρότες – παραγωγοί στον Δήμο Πλατανιά…

Ψηφιακή εφαρμογή προβολής αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, στην προσπάθεια του να ενταχθεί στην ψηφιακή εποχή αλλά να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, δημιούργησε μια ψηφιακή εφαρμογή προβολής τοπικών προϊόντων «AgroPlatanias».

Το «AgroPlatanias» (agro.platanias.gr) λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελεί μία εύχρηστη, καινοτόμα, ψηφιακή υποδομή ενεργοποίησης ηλεκτρονικής προβολής προϊόντων και φέρνει σε άμεση επαφή τον παραγωγό με τον καταναλωτή, χωρίς κόστος.

Η εφαρμογή αναμένεται να συμβάλλει σε νέα ώθηση του αγροτικού τομέα της περιοχής, να ενισχύσει την προβολή των τοπικών προϊόντων και να προάγει εν γένει την τοπική οικονομία.

Ατομικός ψηφιακός χώρος

Κάθε παραγωγός μπορεί να έχει πρόσβαση στον δικό του «ψηφιακό χώρο» και με αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης-αξιοποίησης:

  • Ηλεκτρονικού προφίλ παραγωγού και παρουσίασης τοπικών προϊόντων.
  • Υπηρεσιών ηλεκτρονικής προβολής προϊόντων και δυνατότητας επικοινωνίας ανάμεσα στους παραγωγούς και τους ενδιαφερόμενους.
  • Δημοσιεύσεων (π.χ. παραδοσιακών συνταγών με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου του Δήμου Πλατανιά).
  • Δημιουργίας Καλαθιού Προϊόντων (στο πλαίσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγκεκριμένα τοπικά προϊόντα από τους επισκέπτες της πλατφόρμας).

Γαστρονομική ταυτότητα

Το AgroPlatanias θα αποτελεί το σημείο που θα συγκεντρώνει όλη την γαστρονομική ταυτότητα του Δήμου Πλατανιά και παράλληλα, θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίζουν τον πρωτογενή τομέα της περιοχής, τα τοπικά προϊόντα, τις γαστρονομικές προτάσεις με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αυτών, ενώ περιέχει χάρτη στον οποίο μπορούν εύκολα να εντοπίζονται οι παραγωγοί.

Επιπλέον, η άμεση επικοινωνία παραγωγού καταναλωτή, αποτελεί μια έμπρακτη διασύνδεση του πρωτογενή με τον τουριστικό τομέα, που εντάσσεται στις πάγιες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Πλατανιά προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «επισκεφθούν» την καινοτόμα εφαρμογή agro.platanias.gr μέσω και της ιστοσελίδας του Δήμου Πλατανιά, www.platanias.gr στην Ενότητα «φιλικοί σύνδεσμοι» και να γνωρίσουν τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon