cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Σε πρόγραμμα Erasmus για εκπαιδευτικούς, οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας

Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Βαρβάρας, συμμετείχαν σε ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus για εκπαιδευτικούς, για την χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση…

Σε πρόγραμμα Erasmus για εκπαιδευτικούς, οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας

Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα, ταξίδεψαν τέσσερις εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικό σεμινάριο για την χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ICT in education).

Στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο ITC International όπου έλαβαν χώρα τα σεμινάρια από 27/11/2023 έως 1/12/2023 συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «ERASMUS + KA122-SCH – Short-term projects for mobility of learners and staff in school education».

Μέσα από το συγκεκριμένο σεμινάριο οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί απέκτησαν τα κατάλληλα εφόδια έτσι ώστε:

  • να δημιουργούν πλατφόρμες μάθησης
  • να δημιουργήσουν εκπαιδευτικό υλικό μέσω νέων συστημάτων Πληροφορικής
  • να προωθήσουν την καθολική πρόσβαση στην εκπαίδευση (INCLUSION SUPPORT)
  • να υποστηρίξουν, μέσω της προώθησης της χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, καινοτόμες και ενεργητικές παιδαγωγικές μεθόδους που ανταποκρίνονται στην κοινωνική και πολιτιστική πολυμορφία. 

Επιπλέον, απέκτησαν εμπειρίες διαπολιτισμικής μάθησης μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+ και αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες με συναδέλφους από διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα.

Ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και την επιστροφή τους στο σχολείο, οι παραπάνω εκπαιδευτικοί διοργάνωσαν ενδοσχολική ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας, όπου παρουσιάστηκαν στους υπόλοιπους συναδέλφους τους τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα στο σεμινάριο.

Σημειώνεται ότι σκοπός του προγράμματος είναι η μεταλαμπάδευση της γνώσης προς την εκπαιδευτική αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινότητα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon