cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Σμπαραλιασμένο το ΕΣΥ σε μια ακόμα αναζωπύρωση του κορονοϊού

Το θέμα της τραγικής υποστελέχωσης των νοσοκομείων, ειδικά σε μια περίοδο που βρίσκεται και πάλι σε έξαρση, τόσο ο κορονοϊός, όσο και οι αναπνευστικές λοιμώξεις, επαναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης…

Σμπαραλιασμένο το ΕΣΥ σε μια ακόμα αναζωπύρωση του κορονοϊού

Το θέμα της τραγικής υποστελέχωσης των νοσοκομείων, ειδικά σε μια περίοδο που βρίσκεται και πάλι σε έξαρση, τόσο ο κορονοϊός, όσο και οι αναπνευστικές λοιμώξεις, επαναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη, κορονοϊός και ιώσεις «γονατίζουν» κλινικές και υγειονομικούς, ενώ η κυβέρνηση αρκείται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας».

Όπως επισημαίνει, τα νοσοκομεία γονατίζουν ξανά, με το προσωπικό να εξακολουθεί εξουθενωμένο να δίνει τη μάχη μετά από 3 χρόνια απέναντι στην πανδημία και τις υπόλοιπες νόσους, με 2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους και δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους.

Στο μεταξύ, εκτός από τις ουρές στα Επείγοντα των νοσοκομείων, ο λαός στοιχίζεται και στις ουρές των φαρμακείων, τόσο για να κάνει τεστ όσο και για να βρει ακόμα και απλά σκευάσματα, όπως αντιπυρετικά.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζει ο κ. Βρύσαλης, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας ούτε και ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας, αλλά περιορίζεται σε απλές συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταφεύγοντας στη γνωστή τακτική της «ατομικής ευθύνης».

Σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη, σε αυτήν τη γραμμή κινήθηκαν οι συστάσεις της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας, όπου συζητήθηκαν την περασμένη Πέμπτη. Τα μέτρα επαναλαμβάνονται σαν να μην πέρασε μια μέρα από την έναρξη της πανδημίας, με συστάσεις για ανοιχτά παράθυρα και μάσκα, άμεσο εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και όσων έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος υπογραμμίζει την ανάγκη μεγάλης ενίσχυσης του ΕΣΥ, μόνιμων προσλήψεων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών εργαζομένων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon