cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Στην Κρήτη 3.500 διαγωνιζόμενοι από 36 χώρες, για την 3η Ρομποτική Ολυμπιάδα

Συνολικά 3.500 διαγωνιζόμενοι από 36 χώρες θα είναι στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2024, προκειμένου να διαγωνιστούν στο κλειστό Γυμναστήριο «Herakleion Arena – 2 Aorakia», στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής…

Στην Κρήτη 3.500 διαγωνιζόμενοι από 36 χώρες, για την 3η Ρομποτική Ολυμπιάδα

Συνολικά 3.500 διαγωνιζόμενοι από 36 χώρες θα είναι στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2024, προκειμένου να διαγωνιστούν στο κλειστό Γυμναστήριο «Herakleion Arena – 2 Aorakia», στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC GLOBAL OLYMPIAD (Minoan Robotsports Competition Global Olympiad).

Η «Μινωική Ολυμπιάδα Ρομποτικής» διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Hellenic Educational Robotics Organization), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Το επίσημο πρόγραμμα της διοργάνωσης ξεκινά την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 7 το απόγευμα με την τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας, που θα περιλαμβάνει παρέλαση των εθνικών ομάδων, ομιλίες και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, λίγο πριν την επίσημη τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης τεχνολογίας-καινοτομίας, καθώς και της έκθεσης «Κρήτη: Πολιτισμός και Οικοτεχνία».

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, τα στοιχεία για τις συμμετοχές και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν για την προβολή και την ανάδειξη της Κρήτης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει στην καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων ζωής, «γιατί οραματιζόμαστε μια κοινωνία που εστιάζει στη μετάδοση της γνώσης και παράλληλα εφοδιάζει τα παιδιά μας με δεξιότητες του 21ου αιώνα».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «τις επόμενες ημέρες, από το Ηράκλειο και την 3η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, οι διαγωνιζόμενοι θα καταφέρουν να αποδείξουν πως οι νέες τεχνολογίες, η τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της, μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των μαθητών, να αναπτύξουν νέα εργαλεία και μεθόδους, οι οποίες θα αποδειχθούν χρήσιμες στην πορεία τους ως αυριανοί επιστήμονες».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon