cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Γης: Άνθρωποι και Προϊόντα

Με το σύνθημα «Χανιά-τόπος να ‘ρθεις, Τρόπος να ζεις», το φεστιβάλ συνενώνει αυτοδιοίκηση, ιδρύματα, φορείς, επιχειρήσεις, παραγωγούς και πολιτιστικά σχήματα σε μία γιορτή βιωματικής γνωριμίας με τα Χανιά…

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Γης: Άνθρωποι και Προϊόντα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το φεστιβάλ «Γης – Άνθρωποι και Προϊόντα», που ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων στο κέντρο της πόλης και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 29 Ιουλίου.

Με το σύνθημα «Χανιά-τόπος να ‘ρθεις, Τρόπος να ζεις», το φεστιβάλ συνενώνει αυτοδιοίκηση, ιδρύματα, φορείς, επιχειρήσεις, παραγωγούς και πολιτιστικά σχήματα σε μία γιορτή βιωματικής γνωριμίας με τα Χανιά.

Το φεστιβάλ αποτελεί ακόμα μία κοινή δράση της Περιφέρειας Κρήτης, όλων των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Επιμελητηρίου Χανίων, ενώ υλοποιείται από την Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης.

Όπως ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Χανίων, σε περισσότερα από 60 περίπτερα οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον φυσικό και παραγωγικό πλούτο των Χανίων, τις δράσεις των δήμων, των ιδρυμάτων και των φορέων, καθώς και τα προϊόντα παραγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης.

Παράλληλα, επισκέπτες και συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την προστιθέμενη αξία που κρύβεται στις ιστορίες και στην κουλτούρα των προϊόντων της κρητικής γης, θα νιώσουν την εμπειρία του χειροποίητου στοιχείου που αποτελεί ένα ξεχωριστό και διαχρονικό «κλειδί» για να ανακαλύψει ο επισκέπτης κάποιες από τις πιο αυθεντικές εμπειρίες του τόπου και θα γίνουν κοινωνοί βιωματικών εργαστηρίων και παρουσιάσεων που θα διοργανωθούν από δήμους και επιχειρήσεις.

Δράσεις-προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης αλλά και εκπαίδευσης των παιδιών με άξονα τα θέματα διατροφής και περιβάλλοντος θα υλοποιούνται, επίσης, σε διαφορετικό διαμορφωμένο χώρο.

Παράλληλα, ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά σχήματα αλλά και ντοκιμαντέρ θα δώσουν την ευκαιρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες.

Οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ θα είναι από τις 18:00 έως τις 23:45, καθημερινά.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon