cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Στο Εφετείο η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Στο εδώλιο κάθεται η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη μετά από χειρουργική επέμβαση για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015…

Στο Εφετείο η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης της αναισθησιολόγου που άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

Η δίκη ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή αλλά διεκόπη λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης και θα συνεχιστεί σήμερα.

Στο εδώλιο θα καθίσει και πάλι η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη μετά από χειρουργική επέμβαση για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε αθώα την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο, ωστόσο ο εισαγγελέας άσκησε έφεση.

Ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος εκδίκασε την υπόθεση, είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου και επέμεινε στην ενοχή της ακόμα και όταν κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου οι τρεις πραγματογνώμονες που είχε διορίσει το δικαστήριο επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Το παιδί είχε εισαχθεί για επέμβαση ρουτίνας (κρεατάκια) τον Δεκέμβριο του 2015, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ωστόσο στη διαδικασία της ανάνηψης παρουσίασε βρογχοσπασμό, πιθανώς από αλλεργική αντίδραση στο αναισθητικό φάρμακο.

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης και τη μεταφορά της στη ΜΕΘ Παίδων, η 4χρονη κατέληξε τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου 2015.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon