cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ένοχος ο οδηγός για την παράσυρση των δύο φοιτητών στα Χανιά

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων έκρινε ένοχο τον 20χρονο από την Γεωργία και του επέβαλε ποινή 6 ετών και 9 μηνών για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και για διατάραξη συγκοινωνιών από αμέλεια εξ αιτίας της οποίας προήλθε ο θάνατος δύο ανθρώπων.

Ένοχος ο οδηγός για την παράσυρση των δύο φοιτητών στα Χανιά

Ωστόσο, η έφεση του 20χρονου αποφασίστηκε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, υπό τον όρο να μην οδηγήσει, γεγονός που οδηγεί τον 20χρονο εκτός φυλακής μέχρι να εκδικαστεί το Εφετείο. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.

Σημειώνεται πως στην αρχική του δήλωση ο κατηγορούμενος, ένας 20χρονος αποδέχθηκε την ενοχή του, ενώ ζήτησε συγνώμη.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής αλλά και των οικογενειών υπεβλήθη αίτημα για να μετατραπεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κάτι που ωστόσο απορρίφθηκε.

Το τροχαίο είχε σημειωθεί μπροστά στο Πολυτεχνείο Κρήτης στις 17 Αυγούστου 2017, όταν κατά τη διάρκεια περιπάτου των δύο φοιτητών μαζί με το σκυλί τους (το οποίο επίσης σκοτώθηκε), ένα διερχόμενο ΙΧ με μεγάλη ταχύτητα (σύμφωνα με τα στοιχεία φέρεται να πήγαινε με περισσότερα από 120 km/h, σε έναν δρόμο που έχει όριο τα 40), τους παρέσυρε τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Χρειάστηκαν σχεδόν πέντε χρόνια για να γίνει η πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ η έναρξη της δίκης έχει αναβληθεί τρεις φορές.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon