cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την υπαγωγή των υπηρεσιών ύδατος στη νέα Ρυθμιστική Αρχή ζήτησαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ της Κρήτης οι οποίοι πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας…

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ του νομού Ηρακλείου οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο για την υπαγωγή των υπηρεσιών ύδατος στη νέα Ρυθμιστική Αρχή.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ υποστηρίζουν, ότι το νομοσχέδιο θέτει τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση του νερού, του οποίου τον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα επιδιώκουν, όπως τονίζουν να διαφυλάξουν, καλώντας σε συστράτευση στον αγώνα αυτό όλη την κοινωνία.

Όπως τονίζεται σε ψήφισμα που κατέθεσαν, ουσιαστικά, το Νομοσχέδιο έρχεται να καταργήσει το θεσμικό πλαίσιο των ΔΕΥΑ, όπως καθορίζεται από το νόμο 1069/1980, αφαιρώντας αρμοδιότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στη Ρυθμιστική Αρχή Νερού και Αποβλήτων η οποία θα επιβάλει αναδιοργάνωση του τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος με συγχωνεύσεις και συνενώσεις, θα αποφασίζει για έργα και υπηρεσίες, θα αποφασίζει για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν τις ΔΕΥΑ.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Χανίων, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Χανίων.

Oι εργαζόμενοι με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν για μια ακόμα φορά την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο για την διαχείριση των υδάτων.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΒΑ. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon