cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια στις αρχές του Μαΐου 2020, με θύματα τον 63χρονο Λ. Καλομοίρη και πατέρα του δράστη, και τον 30χρονο Γ. Ξυλούρη…

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά συνεχίζεται σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια στις αρχές του Μαΐου 2020, με θύματα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και πατέρα του δράστη, και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία έχει αναβληθεί αρκετές φορές, συνεχίζεται σήμερα μετά από διακοπή περίπου τριών εβδομάδων, με την απολογία του κατηγορουμένου.

Ο 30χρονος γιος του Καλομοιρη υποστήριξε ότι στη θέα του νεκρού του πατέρα, θόλωσε και πυροβόλησε επτά φορές κατά του 30χρονου, ρίχνοντάς τον νεκρό.

Για μια ακόμη φορά τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με συγγενείς του θύματος και του κατηγορούμενου να βρίσκονται από νωρίς στα δικαστήρια.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθεται ο 30χρονος Μ. Καλομοίρης, γιος του 63χρονου θύματος, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Γ. Ξυλούρη.

Στον δράστη πρωτόδικα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό του «εν βρασμώ ψυχής», κάτι το οποίο ουσιαστικά αποτελεί και τον στόχο της έφεσης από την πλευρά του δράστη.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, οι δύο νεαροί είχαν εμπλακεί σε καυγά με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές. Ο γιος του Καλομοίρη φέρεται να γρονθοκόπησε τον 30χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα πήγε σπίτι, πήρε έναν όπλο και κατευθύνθηκε στο σπίτι του Καλομοίρη. Εκεί ξεκίνησε πάλη με τον 63χρονο πατέρα ο οποίος έπεσε νεκρός από το όπλο του Γ. Ξυλούρη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon