cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Νέες διαδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη

Για μία ακόμη μέρα διοργανώνονται διαδηλώσεις στην Κρήτη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τους Κρητικούς να εκφράζουν την οργή τους για τους 57 νεκρούς, ζητώντας να μην συγκαλυφθεί τίποτα και να λογοδοτήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι…

Νέες διαδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη

Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, απευθύνουν με ανακοίνωση τους οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, Χερσονήσου και Φαιστού.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Ελευθερίας.

«Οι μαθητές μας, τα παιδιά μας, μας έδειξαν για άλλη μια φορά ότι μόνο ανώριμα δεν είναι ούτε και αδιάφορα σε αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Πρωτοστατούν και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Χρέος λοιπόν εμάς των γονέων είναι να στηρίξουμε τα παιδιά μας γιατί όχι μόνο τους αξίζει ένα καλύτερο μέλλον αλλά και ένα καλύτερο παρόν», αναφέρουν οι ενώσεις στο κάλεσμά τους.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα και στα Χανιά. Οι ενώσεις γονέων του νομού καλούν σε συγκέντρωση στις 10 το πρωΐ της Δευτέρας στη μαθητική κινητοποίηση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, καθώς και στην απογευματινή που θα γίνει στις 7.

«Δε θα σιωπήσουμε! Δε θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα! Δε θα περιμένουμε τον επόμενο σεισμό, το επόμενο πεσμένο ταβάνι, την επόμενη πλημμύρα ή τον επόμενο κακοσυντηρημένο καυστήρα! Δε θα μετρήσουμε άλλα θύματα! Μετατρέπουμε την οργή και τον θυμό σε οργανωμένο αγώνα για σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές για όλους! Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για μας και τα παιδιά μας! Τώρα είναι η ώρα η φωνή μας να ακουστεί δυνατά», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης σωματεία εργαζομένων, οργανώσεις καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης οι οποίοι την Τετάρτη θα κλείσουν τις σχολές τους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon