cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Σύσκεψη στο Ρέθυμνο για την ΜΠΕ της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γραμμής Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150kV Χανιά – Δαμάστα του ΑΔΜΗΕ, συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο και είχε σκοπό την ενημέρωση για τις τεχνικές παρατηρήσεις και προτάσεις του Δήμου Ρεθύμνου…

Σύσκεψη στο Ρέθυμνο για την ΜΠΕ της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Γραμμής Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150kV Χανιά – Δαμάστα του ΑΔΜΗΕ ΑΕ συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.

Η σύσκεψη, η οποία δρομολογήθηκε σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συνάντησης των ενδιαφερόμενων φορέων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, και σε συνέχεια αντίστοιχων δράσεων στους δήμους Χανίων και Αποκόρωνα, είχε ως σκοπό την ενημέρωση της Περιφέρειας Κρήτης για τις τεχνικές παρατηρήσεις και προτάσεις του Δήμου Ρεθύμνου επί της περιβαλλοντικής μελέτης του προτεινόμενου έργου.

Ακολούθησε διαδοχική σύσκεψη για το ίδιο θέμα και για την περιοχή του Δήμου Αμαρίου. Κατά τη συνάντηση έλαβε χώρα ενημέρωση, ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης αυτοδιοικητικοί του Ρεθύμνου, περιφερειακοί σύμβουλοι στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

Αντίστοιχες δράσεις συναντήσεων προβλέπεται να πραγματοποιηθούν και όσον αφορά στους δήμους Μυλοπόταμου και Μαλεβιζίου σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon