cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Καραγιάννη

Η απάντηση της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Υποδομών και μεταφορών, στο Ηράκλειο…

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Καραγιάννη

Απογοητευτικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της επίσκεψης στο Ηράκλειο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Καραγιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι το τμήμα του έργου Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος συμβασιοποιήθηκε τελικά σε ποσό υπερδιπλάσιο του προϋπολογισμού που είχε αρχικά καταγραφεί βάσει των μελετών του ΟΑΚ, δεν έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση και διακινδυνεύει να μην έχουμε τελικά αυτοκινητόδρομο από τη Χερσόνησο ως τον Άγιο Νικόλαο. 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, ο υφυπουργός απέρριψε ουσιώδεις προτάσεις όπως η τμηματική υπογειοποίηση του ΒΟΑΚ στα αμιγώς αστικά τμήματα, η κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου και η σύνδεση του ΒΟΑΚ με αερολιμένα Χανίων και Σούδα, ενώ μετάθεσε την ευθύνη υλοποίησης απαραίτητων συνοδών έργων του ΒΟΑΚ στους Δήμους και στην Περιφέρεια.

Επίσης, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, δεν έγινε καμία αναφορά, έστω για τη στρατηγική μελέτη για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νησιού και για την συντήρηση των οδικών τμημάτων που δεν ανήκουν στον ΟΑΚ, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κρήτης.

«Οι αποσπασματικές αυτές δηλώσεις, η μη αποδοχή του μεγαλύτερου μέρους των προτάσεων των τοπικών Φορέων, αποδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ, που ενώ είχαν ένα έργο έτοιμο προς υλοποίηση, επέλεξαν την καθυστέρηση, για να ικανοποιήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Η πολιτική τους αδιέξοδη, πολυδάπανη, επικίνδυνη για το μέλλον του νησιού», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, τονίζοντας ότι το έργο τελικά θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ..

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon