+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 22.03 2023

Τα διάφορα pass δεν κάνουν… by-pass στη μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια

Για ατελή και με ημερομηνία λήξης πολιτική του dentist pass έκανε λόγο ο βουλευτής Ρεθύμνου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ανδρέας Ξανθός – «Δεν θα καταφέρετε με τα διάφορα pass να κάνετε by-pass στη μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια»…

Τα διάφορα pass δεν κάνουν… by-pass στη μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια

Με τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα ξεκίνησε τη σημερινή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και βουλευτής Ρεθύμνου στο πλαίσιο της συζήτησης του σ/ν του Υπουργείου Υγείας με αντικείμενο την κύρωση δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος και λοιπών διατάξεων.

«Πράξη δημοκρατικής και θεσμικής ευθύνης» χαρακτήρισε στη συνέχεια ο Α. Ξανθός την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στην συγκάλυψη σκανδάλων και στην υπομόνευση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Υγείας κατήγγειλε την ηγεσία του Υπ. Υγείας για ιδεολογική και πολιτική «εργαλειοποίηση» της δωρεάς του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος καθώς παρελκυστικά αναφέρεται σε αυτή σαν ένα μοντέλο ΣΔΙΤ, παραποιώντας τον κοινωφελή χαρακτήρα της και αποκρύπτοντας ότι οι ΣΔΙΤ έχουν στον πυρήνα την κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύμπραξη με ιδιώτες επενδυτές.

«Και ακριβώς για τον ίδιο λόγο, η κυβέρνηση έχει ανατρέψει το νομικό καθεστώς των νέων νοσοκομείων που χρηματοδοτεί το ΙΣΝ, μετατρέποντας τα σε ΝΠΙΔ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για ατελή και με ημερομηνία λήξης πολιτική του dentist pass έκανε λόγο ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν ενεργοποίησε τις διατάξεις του ν. 4603/19 για προληπτική και θεραπευτική οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών, με δέσμευση πόρων από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά προχώρησε σε ένα προληπτικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης που δεν μπορεί να μειώσει τις ανισότητες και τις ακάλυπτες ανάγκες στοματικής υγείας στη χώρα.

«Δεν θα καταφέρετε με τα διάφορα pass να κάνετε by-pass στη μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια και κατακραυγή», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Υγείας, στηλιτεύοντας την επικοινωνιακού χαρακτήρα διαχείριση της Κυβέρνησης στα μείζονα κοινωνικά ζητήματα.

Αναφορικά με την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας ο κος Ξανθός είπε: «Είναι πρωτοφανές το κλίμα αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών και είναι διαλυτικό για τη δημόσια περίθαλψη το ντόμινο παραιτήσεων γιατρών από το ΕΣΥ».

Παράλληλα, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι φέρει εγκληματική πολιτική ευθύνη και για την υγειονομική τραγωδία που ζήσαμε στην πανδημία, αλλά και για την υπονόμευση του δημόσιου συστήματος υγείας λόγω της ανατροπής στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών ΕΣΥ.

Σχετικά με την εικόνα λειτουργικής κατάρρευσης στο σύστημα υγείας, ο Αν. Ξανθός επικαλέστηκε πρόσφατες επισκέψεις του στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου και στο ΓΝ “Σισμανόγλειο” όπου διαπίστωσε επί τόπου τα οξυμένα προβλήματα των απαξιωμένων δομών του ΕΣΥ στο Λεκανοπέδιο και το μη διαχειρίσιμο φόρτο περιστατικών στην εφημερία των μεγάλων νοσοκομείων.

«Πρόκειται για σκληρό και αδίστακτο σύστημα εξουσίας το οποίο είναι επικίνδυνο όχι μόνο για την συνοχή και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας αλλά και για το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία», τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του στην Βουλή ο Α. Ξανθός.

Επίσης επεσήμανε πως στήνεται ένα πολιτικό σκηνικό και απροκάλυπτης συμπόρευσης της ΝΔ με ακροδεξιές και χουντοβασιλικές δυνάμεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επαινετική αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη στον πρωθυπουργό.

«Ο εκμαυλισμός της κοινωνίας, o φόβος και η χειραγώγηση των πολιτών δεν θα σώσουν το καθεστώς Μητσοτάκη», κατέληξε στην εισήγησή του ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon