cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Τη Δευτέρα απολογούνται οι διακινητές των 80 μεταναστών στην Κρήτη

Στη σύλληψη δύο ατόμων που εντοπίστηκαν ανάμεσα στους μετανάστες που διασώθηκαν χθες ανοιχτά της Κρήτης, προχώρησε η αστυνομία – Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα…

Τη Δευτέρα απολογούνται οι διακινητές των 80 μεταναστών στην Κρήτη

Ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν οι δύο Αιγύπτιοι οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι ήταν οι διακινητές των 80 μεταναστών που διασώθηκαν χθες ανοιχτά της Κρήτης.

Οι δύο άνδρες αρνήθηκαν ότι είναι οι διακινητές, και αφού ζήτησαν προθεσμία, αναμένεται να απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση συμμορίας, έκθεση, διευκόλυνση παράνομης εισόδου στη χώρα κατά συναυτουργία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοιάριο επέβαιναν 51 άνδρες, 17 γυναίκες, 12 παιδιά καθώς και μία έγκυος γυναίκα και αρχικά μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες.

Οι διασωθέντες φιλοξενούνται προσωρινά στην αίθουσα Λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου, με τη σύμπραξη των τοπικών φορέων συγκεντρώθηκαν όλα τα απαραίτητα για την διαμονή και την διατροφή τους. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ταυτοποίησής τους ενώ ξεκίνησαν οι ενέργειες για την προώθησή τους σε κάποια δομή της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon