cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Το “Δημοκρατικό” Ηράκλειο φιμώνει τους δημότες του στο Facebook!!!

Απίστευτο!!! Υπό τον καταιγισμό των αρνητικών σχολίων από εξοργισμένους δημότες οι διαχειριστές της σελίδας του Δήμου Ηρακλείου στο Facebook έκλεισαν τον σχολιασμό!!!

Το “Δημοκρατικό” Ηράκλειο φιμώνει τους δημότες του στο Facebook!!!

Αυτή είναι η αντίληψη φαίνεται των δημοτικών αρχόντων του Ηρακλείου για την Δημοκρατία. Η φίμωση στο Facebook των δικαιολογημένα εξοργισμένων δημοτών.

Μετά από την συστηματική εγκληματική αμέλεια του δήμου ήρθε ο νεκρός. Και έμειναν 3 παιδιά χωρίς πατέρα και μια οικογένεια χωρίς το στήριγμα της. Σε ένα περιστατικό που σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως… η κακή στιγμή. Διότι μήνες πριν υπήρχαν πολλές άλλες… κακές στιγμές που για καλή μας τύχη τότε δεν είχαμε θρηνήσει νεκρούς. Με αυτή την αμέλεια από πλευράς Δήμου ήταν θέμα χρόνου όμως να έχουμε και θύματα.

Και δεν μιλάμε για ασήμαντα περιστατικά που είχαν έρθει ως… προειδοποίηση. Μιλάμε για κομμάτια από τα ενετικά τείχη που έπεφταν στην Καινούρια Πόρτα. Μιλάμε για φανάρια που έπεφταν σε πολύ κεντρικά σημεία της πόλης μας. Όσο για τα δέντρα; Μαθαίνουμε τώρα ότι πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει ειδικό “tour” από το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης με σκοπό να γίνει “επίδειξη” όλων των επικίνδυνων σημείων και δέντρων στους αρμόδιους “υπεύθυνους” στο Ηράκλειο.

Και τώρα τι; Έχουμε τον Δήμαρχο κ. Λαμπρινό να μας αναφέρει ότι όλα τα αίτια για το τραγικό συμβάν που στοίχισε την ζωή στον 51χρονο συμπολίτη μας θα… διερευνηθούν. Μα σοβαρά τώρα κ. Λαμπρινέ; Εσείς δεν έχετε ευθύνη για το γεγονός ότι οι υπηρεσίες σας δεν έκαναν την δουλειά τους;

Έχουμε όμως και τον αντιδήμαρχο κ. Αναστασάκη ο οποίος κατά τραγική ειρωνία μια ημέρα πριν το τραγικό συμβάν έκανε, κατά την προσφιλή του συνήθεια, μια ακόμα φορά τον… influencer στο facebook βγάζοντας φωτό και ανάρτηση που θαύμαζε τα… ακαταπόνητα συνεργεία του Τμήματος Πρασίνου (του οποίου είναι πολιτικός προϊστάμενος) και τα κλαδέματα τους σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ναι τα συνεργεία του δήμου σε όλες τις υπηρεσίες αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας ,διότι καλούνται να κάνουν την δουλειά τους με ελάχιστο προσωπικό και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Και ποιος ξέρει και με τι εξοπλισμό και μηχανήματα και με τι κίνδυνο για την δική τους την ζωή.

Πέρα από αυτά… τα συνεργεία όμως έχουν και προϊστάμενο. Ο οποίος έχει την ευθύνη και για τον σωστό προγραμματισμό αλλά και την ευθύνη να γίνουν όλα με ασφάλεια και για τους εργαζόμενους αλλά και τους δημότες. Και αν “τύχει” η “στραβή” η ευθύνη ανήκει πρώτα απ’ όλα στον… προϊστάμενο που δεν έκανε σωστή πρόβλεψη για την αποφυγή της. Πόσο μάλλον αν έχουμε και νεκρό!!! Τι να κάνουμε έτσι είναι αυτά. Οι καρέκλες δεν είναι μόνο για… το άραγμα του κάθε “άρχοντα”. Φέρουν και… ευθύνες!!!

Και τι δηλώνει τώρα ο προϊστάμενος κ. Αναστασάκης; Ότι δεν υπήρξε η παραμικρή υποψία ότι κάτι δεν πήγαινε καλά (δήλωση του στο neamatia.gr). Είπε και κάτι ακατανόητα για κάμπιες και ψεκασμούς. Απίστευτο έτσι; Κι όμως…

Από την μια έχουμε έναν νεκρό στη θέση του οποίου θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς και από την άλλη έχουμε τους αρμόδιους δημοτικούς άρχοντες που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι οποίοι μας πουλάνε… “τρελίτσα”. Εξοργιστικό;

Και όταν οι εκνευρισμένοι πολίτες από όλο αυτό το χάλι και την απαξίωση της πόλης αντιδρούν σχολιάζοντας αρνητικά κάτω από την σχετική ανάρτηση της σελίδας του Δήμου Ηρακλείου οι υπεύθυνοι κλείνουν τα σχόλια. Φίμωση, μαύρο πως το λένε βρε παιδί μου. Και όλα αυτά στο… “δημοκρατικό Ηράκλειο”.

Μας αξίζει όλο αυτό; Μας αξίζουν όλοι αυτοί; Δεν ξέρω, ρωτάω…

Να πούμε βέβαια ότι υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση ώστε να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα αίτια για το τραγικό περιστατικό και το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες κλπ. Έχουμε δει όμως τι συμβαίνει και με την δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα οπότε δυστυχώς η εμπιστοσύνη και προς αυτό τον θεσμό έχει χαθεί…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon