cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας για τον θάνατο ενός ακόμη διανομέα σε τροχαίο

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Χανίων την Παρασκευή 26 Αρπιλίου, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Διανομέων νομού Χανίων “Ιωσήφ Σαριδάκης”, με αφορμή τον θάνατο συναδέλφου τους σε τροχαίο που έγινε στις 17 Απριλίου στην Αγία Μαρίνα…

Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας για τον θάνατο ενός ακόμη διανομέα σε τροχαίο

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Χανίων την Παρασκευή 26 Αρπιλίου, στις 9 το πρωί απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Διανομέων – delivery νομού Χανίων “Ιωσήφ Σαριδάκης”.

Οι διανομείς διαμαρτύρονται για τον θάνατο ενός συναδέλφου τους σε τροχαίο που έγινε στις 17 Απριλίου στην Αγία Μαρίνα, εν ώρα εργασίας, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα σε κάθε εμπλεκόμενο.

Οι διανομείς ζητούν μεταξύ άλλων, μεικτά κλιμάκια ελέγχου σε χώρους δουλειάς και να σταματήσει τώρα η αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία στον επισιτισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου χάσαμε έναν ακόμα συνάδελφο την ώρα της εργασίας του .

Το δυστύχημα ήρθε να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στον κλάδο μας ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, των ατελείωτων ωραρίων και της έλλειψης ατομικών μέτρων μέτρων προστασίας και της ασφαλείας από την εργοδοσία. Η εργοδοσία με τις πλάτες του κράτους και των αντεργατικών νόμων όλων των κυβερνήσεων, κυριολεκτικά ξεσαλώνει.

Ανασφάλιστη εργασία, έξοδα μηχανής και εξοπλισμού όλα στην πλάτη του διανομέα, τεράστιες αποστάσεις, και δουλειά που πολλές φορές ξεπερνάει τις 13 ώρες πάνω σε ένα μηχανάκι, είναι μερικά από αυτά που βιώνουμε καθημερινά ως διανομείς.

Με απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα σε κάθε εμπλεκόμενο καθώς και να γίνουν όσα χρειάζεται για να αποτραπούν παρόμοια εργατικά ατυχήματα στο μέλλον και καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη εισαγγελία Χανίων την Παρασκευή 26/4 και ώρα 9 το πρωί όλα τα πρωτοβάθμια εργατιά σωματεία, το εργατικό κέντρο Χανίων, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Μεικτά κλιμάκια ελέγχου σε χώρους δουλειάς.
  • Να σταματήσει τώρα η αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία στον επισιτισμό.
  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς · Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών
  • Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες
  • Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη · Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη · Τακτικοί έλεγχοι από την Τεχνική Επιθεώρηση 5μερο-7ωρο
  • Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος
  • ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και σταθερό εργάσιμο χρόνο».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon