cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Ύβρις στον Παλίγκρεμνο

Και μόνο η εικόνα με τις μπουλντόζες πάνω στον Παλίγκρεμνο φτάνει για να μας καταραστεί για πάντα αυτή η γη…

Ύβρις στον Παλίγκρεμνο

Τα έχετε μάθει φαντάζομαι για την ύβρη που διαπράττεται αυτές τις μέρες πάνω σε ένα από τα σημαντικότερα γεωλογικά μνημεία της Κρήτης. Και μόνο η εικόνα με τις μπουλντόζες πάνω στον Παλίγκρεμνο φτάνει για να μας καταραστεί για πάντα αυτή η γη, να ανοίξει και να μας καταπιεί όλους μαζί και ειδικά εργολάβους, υπουργεία, γραμματείς και Φαρισαίους.

Διαβάζω τις επισημάνσεις του γεωλόγου Χαράλαμπου Φασουλά πως το έργο, εκτός από περιβαλλοντικά και γεωλογικά απαράδεκτο είναι και φοβερά επικίνδυνο. Πως εκεί πάνω κρέμονται τα βράχια πάνω από το κεφάλι σου και πως αν αρχίσουν οι κατολισθήσεις ή από σεισμό ή από βροχές δεν θα βρει ο παπάς να θάψει, για να το πω λαϊκά…

Και τα δύο ρήγματα του Παλίγκρεμνου είναι δυνητικά ενεργά, δηλαδή ανά πάσα στιγμή μπορούν ή να δώσουν σεισμό ή να επηρεαστούν άμεσα από δόνηση στα άλλα γειτονικά (Σελλίων και Σπηλίου).

Ο κόσμος που θα φτάσει την Κυριακή εκεί να διαμαρτυρηθεί ασφαλώς δεν θα αφήσει να περάσει αυτό το έκτρωμα. Ωστόσο να έχετε υπόψη σας πως και η φύση μας την έχει φυλαγμένη.

Γιατί πάντα μετά την ύβρη έρχεται και η νέμεση…

* Το ραντεβού των κινημάτων και των πολιτών της Κρήτης είναι την Κυριακή στις 11 το πρωί, στον Πλακιά.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon