cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Ηράκλειο: Υπογράφηκε η τοπική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Μικρές αυξήσεις σε βάθος δύο ετών, προβλέπει η τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία υπογράφηκε μεταξύ των ξενοδόχων και των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο…

Ηράκλειο: Υπογράφηκε η τοπική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Μετά από πολλές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, υπογράφηκε τελικά η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του Νομού Ηρακλείου και της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Η νέα Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιφέρει αύξηση της τάξεως του 12% στους βασικούς μισθούς σε διάστημα διετίας ενώ διασφαλίζει περισσότερες ειδικότητες όπως π.χ  υπάλληλος κρατήσεων, ο υπάλληλος γραφείου και ο συντηρητής. Επίσης προβλέπει αύξηση στο επίδομα προϋπηρεσίας.

Οι μισθοί διαμορφώνονται και θα καταβάλλονται επί του Βασικού Μισθού και Προϋπηρεσίας με τα ακόλουθα επιδόματα: Οικογενειακών Βαρών, Τουριστικής Εκπαίδευσης, Εποχιακής Απασχόλησης, Επίδομα Στολής, Ανθυγιεινής Εργασίας και Μεταφοράς, σε πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία πλήρους απασχόλησης 40 ώρες ή κατ εξαίρεση 6ήμερη απασχόληση 40 ώρες την εβδομάδα. Απασχόληση σε Κυριακή ή ημέρα αργίας πληρώνεται με προσαύξηση 75%.

Επίσης από κοινού τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν να αιτηθούν στο Υπουργείο Εργασίας να θεσπιστεί ως  Γενικώς Υποχρεωτική η ΤΣΣΕ. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon