cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Ίλον Μασκ: Μέσα σε 13 μήνες έχασε ένα ΑΕΠ Ελλάδας

Ο πλούτος που έχασε ο Έλον Μασκ είναι σχεδόν όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας – Μέσα σε 13 μήνες έχασε 194,58 δισ. ευρώ

Ίλον Μασκ: Μέσα σε 13 μήνες έχασε ένα ΑΕΠ Ελλάδας

Η περιουσία του Έλον Μασκ έχει μειωθεί περισσότερο από 200 δισ. δολάρια τους τελευταίους 13 μήνες, αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες απώλειες πλούτου στην πρόσφατη ιστορία, σύμφωνα με τον Independent.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας έχασε περισσότερο από το ήμισυ της περιουσίας του μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, κυρίως εξαιτίας της κατάρρευσης της μετοχής της Tesla κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου.

Τα 208 δισ. δολάρια, περίπου 194,58 δισεκατομμύρια ευρώ που έχασε ο Μασκ αντιστοιχούν περίπου στο τρέχον ΑΕΠ της Ελλάδας, παρατηρεί το βρετανικό μέσο (σ.σ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το 2021 το ΑΕΠ της Ελλάδας διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 181 δισ. ευρώ).

Ο πλούτος που έχασε ο Μασκ σε 13 μήνες (που ήταν για μεγάλο μέρος του 2022 ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη) είναι μεγαλύτερος από την καθαρή περιουσία του νυν πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Bernard Arnault.

Ο κ. Μασκ έχασε τη θέση του από τον Γάλλο μεγαλοεπιχειρηματία νωρίτερα αυτό το μήνα, αν και παραμένει μπροστά από άλλους δισεκατομμυριούχους της αμερικανικής τεχνολογίας που έχουν κυριαρχήσει στη λίστα τα τελευταία χρόνια.

Η καθαρή αξία του κ. Μασκ κορυφώθηκε στα 338 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με το Bloomberg, συμπίπτοντας με την πορεία της Tesla.

Η βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχασε περίπου το 70% της αξίας της το 2022 μετά από καθυστερήσεις στην παραγωγή στην Κίνα, ανακλήσεις οχημάτων και ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών ότι η προσοχή του CEO αποσπάται από τον νέο του ρόλο ως επικεφαλής του Twitter.

Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla έχει μειωθεί κατά σχεδόν 900 δισ. δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021, με αποτέλεσμα να βγει από τις 10 πιο πολύτιμες εταιρείες.

Παρά τις απώλειες, η Tesla παραμένει με διαφορά η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με τις απώλειές της τον τελευταίο χρόνο να ισοδυναμούν με τη συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σε ένα πρόσφατο ηλεκτρονικό μήνυμα προς το προσωπικό της Tesla, ο Μασκ έγραψε ότι πιστεύει πως η Tesla θα γίνει μακροπρόθεσμα «η πιο πολύτιμη εταιρεία στη Γη».

«Μην ενοχλείστε πολύ από την τρέλα του χρηματιστηρίου», έγραψε, σύμφωνα με το Reuters. «Καθώς επιδεικνύουμε συνεχείς εξαιρετικές επιδόσεις, η αγορά θα το αναγνωρίσει αυτό».

Ο Μασκ σπάνια μιλάει για τον πλούτο του, αν και σε μία συζήτηση στο Twitter, το 2018, είχε αναπτύξει τις φιλοδοξίες που έτρεφε εκείνη την περίοδο για την περιουσία του.

«Περίπου τα μισά από τα χρήματά μου προορίζονται για να βοηθήσουν τα προβλήματα στη Γη και τα μισά για να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας αυτοσυντηρούμενης πόλης στον Άρη, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ζωής (ή όλων των ειδών) σε περίπτωση που η Γη χτυπηθεί από μετεωρίτη όπως είχε συμβεί στους δεινόσαυρους, ή συμβεί ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και καταστρέψουμε τους εαυτούς μας».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon