cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Οι δείκτες ευημερούν και η κοινωνία υποφέρει

Το ερώτημα είναι ευημερεί και η ελληνική κοινωνία μαζί με τα στατιστικά στοιχεία ή υποφέρει και στενάζει υπό το βάρος της δυσθεώρητης ακρίβειας;

Οι δείκτες ευημερούν και η κοινωνία υποφέρει

Το παιγνίδι των εντυπώσεων συνεχίζεται και οι συγκρίσεις που επιχειρούν να δείξουν πως η οικονομία ευημερεί κι όλα πηγαίνουν πρίμα δίνουν και παίρνουν. Αυτό το παιγνίδι τροφοδοτεί τακτικά με δεδομένα η ΕΛΣΤΑΤ η οποία μετρά τους δείκτες της οικονομίας κάνοντας όμως συγκρίσεις με πέρυσι, που η χώρα βρισκόταν σε lockdown.

Έτσι εμφανίζει για τον Απρίλιο στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου κύκλο εργασιών 3,04 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9,9% σε σχέση με τον Απρίλιο 2021 που είχε διαμορφωθεί στα 2,77 δισ. ευρώ.

Με τον ίδιο τρόπο εμφάνισε στον κλάδο των καταλυμάτων κύκλο εργασιών τον Απρίλιο που ξεπερνά τα  221 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 518,7% σε σχέση με τον Απρίλιο 2021. Και στην εστίαση όμως οι συγκρίσεις έδειξαν τον Απρίλιο φέτος κύκλο εργασιών πάνω από  149 εκ ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 134,2% σε σχέση με τον Απρίλιο 2021.

Κάπως έτσι είχαμε  ρυθμό ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία της τάξης του 7% στο α’ τρίμηνο και πάει λέγοντας.

Το ερώτημα είναι ευημερεί και η ελληνική κοινωνία μαζί με τα στατιστικά στοιχεία ή υποφέρει και στενάζει υπό το βάρος της δυσθεώρητης ακρίβειας;

Να απαντήσουμε νομίζουμε πως είναι περιττό.

Το τι συμβαίνει το νιώθουμε όλοι στο πετσί μας κι ίσως είναι η πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, που μετράμε τα πάντα, από τα χιλιόμετρα που κάνουμε μέχρι τα πράγματα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ και τη λαϊκή.

Και το κακό είναι πως φοβόμαστε ότι τα χειρότερα δεν έχουν  έλθει ακόμα και μας περιμένουν στη γωνία με το που θα φθάσει ο χειμώνας.

Προφανώς αυτό το νιώθει και η Κυβέρνηση γι’ αυτό ετοιμάζει εκλογές, για να προλάβει τα πολύ δύσκολα που όταν φθάσουν δεν θα μπορεί να καλύψει πλέον με επιδόματα

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon