cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Το οικονομικό θαύμα Μητσοτάκη…

Οι Financial Times γκρεμίζουν με πολύ θόρυβο το οικονομικό θαύμα Μητσοτάκη και το αφήγημα της ΝΔ για καταπληκτική ποιότητα ζωής… οδεύουμε ολοταχώς στο να γίνουμε η φτωχότερη χώρα της ΕΕ!!!

Το οικονομικό θαύμα Μητσοτάκη…

Με τις υγείες μας καθώς οδεύουμε ολοταχώς στο να γίνουμε η φτωχότερη χώρα της ΕΕ

Στη λίστα των κακών και εχθρών της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενταχθούν πάραυτα και οι Financial Times καθώς γκρεμίζουν με φόρα και πολύ θόρυβο το αφήγημα της ΝΔ για το καταπληκτικό επίπεδο ζωής που μας έχει προσφέρει.

Η εφημερίδα παρουσιάζει μαύρη την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αν και παραδέχεται πως μετά την πανδημία υπήρξε μεγάλη ανάκαμψη.

Επικαλούμενη τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat τη Δευτέρα, η αμερικανική εφημερίδα λέει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 10,8 ποσοστιαίες μονάδες στο 162% το 2023.

Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2% το 2023 ωστόσο, εξηγεί, η τελευταία ανάκαμψη έχει μόλις ελαφρώς ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ τα τελευταία δύο χρόνια – και όχι αρκετά για να τους βγάλει από τη θέση τους ως τους φτωχότερους ανθρώπους στην ευρωζώνη.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν παρόμοιο με αυτό του μέσου όρου της ΕΕ μέχρι το 2009. Έκτοτε, σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, σε 10 χώρες το βιοτικό επίπεδο αυξήθηκε πάνω από αυτό της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ΕΕ μετά τη Βουλγαρία και η φτωχότερη στο μπλοκ του κοινού νομίσματος.

Με το χάσμα με τη Βουλγαρία να μειώνεται απότομα, δεν είναι παράλογο να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η φτωχότερη χώρα της ΕΕ, περιγράφει.

Οι Financial Times γράφουν ακόμα πως η ελληνική οικονομία είναι σήμερα περίπου 19% μικρότερη από ό,τι το 2007 ενώ η οικονομία της ΕΕ στο σύνολό της έχει αυξηθεί κατά 17%».

Με αυτά και με τα άλλα, λέμε εμείς, κι όχι οι Financial Times, όπου να ναι θα αρχίσουν οι Έλληνες να πηγαίνουν μετανάστες στην Αλβανία και τη Βουλγαρία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και θα μείνει μόνος του ο Μητσοτάκης με την παρέα του να μιλούν για το «οικονομικό θαύμα» που δημιούργησαν.

Όχι πως αυτά που γράφει η αμερικανική εφημερίδα μας ξενίζουν, αφού τα ζούμε στο πετσί μας, αλλά αλλιώς είναι να τα λέμε και να τα ξαναλέμε εμείς κι αλλιώς μια εφημερίδα της οποίας τις οικονομικές αναλύσεις σέβεται και υπολογίζει το παγκόσμιο σύστημα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon