cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Αποποιούνται των ευθυνών τους, τι πιο σύνηθες;

Τι σκαρφίστηκαν για να βγάλουν από την καμπούρα τους την ευθύνη για λεφτά που δόθηκαν σε αγρότες (σε αρκετές περιπτώσεις για ψηφοθηρικούς λόγους κατά το παρελθόν για ζημιές όμως υπαρκτές) τα οποία ζητά πίσω η ΕΕ εδώ και χρόνια;

Αποποιούνται των ευθυνών τους, τι πιο σύνηθες;

Δεν έχουν το Θεό τους σε αυτή την κυβέρνηση.

Κατέθεσαν τροπολογία, την οποία μάλιστα κάποια ΜΜΕ παρουσιάζουν ως μεγάλη στήριξη σε αγρότες και συνεταιρισμούς, μέσω της οποίας θα συμψηφίσουν τα παλιά χρέη με τις κορωνοενισχύσεις που λαμβάνουν τώρα αγρότες και συνεταιρισμοί.

Όπως παρουσιάζεται η σχετική είδηση, θα διαγραφούν οριστικά χρέη 812 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν ενισχύσεις οι οποίες δόθηκαν στις δεκαετίες του 1990 και του 2000, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε ως παράνομες και απαίτησε την ανάκτησή τους από το ελληνικό Δημόσιο.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται συμψηφισμός των οφειλών αγροτών και συνεταιριστικών οργανώσεων με μελλοντικές ενισχύσεις Covid-19.

Την περίοδο 2004 έως τον Ιανουάριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στις Κυβερνήσεις της ΝΔ, πλέον είναι Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ από το 2009

Αν θυμάστε το περίφημο πακέτο Χατζηγάκη, τις ενισχύεις Κοντού και παλιά δάνεια που κρίθηκαν από την ΕΕ ως ασύμβατα με τους κανονισμούς της  θα πληρωθούν τώρα με τις κορωνοενισχύσεις.

Δηλαδή αρκετοί αγρότες και συνεταιρισμοί (κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα) θα χάσουν τις ενισχύσεις λόγω πανδημίας επειδή κάποιοι υπουργοί της ΝΔ κάποτε ήθελαν να παραστήσουν τους κιμπάρηδες και μοίραζαν ευρωπαϊκά χρήματα χωρίς να τηρούν τους κανόνες. Κι  αυτό που γίνεται τώρα μέσω της τροπολογίας,  σύμφωνα με τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ευεργέτημα για αγρότες και συνεταιρισμούς.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon