cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για αμέτρητους πλειστηριασμούς

Το ξεχωριστό προνόμιο, που από γενιά σε γενιά περνούσε στους Έλληνες, εκείνο της ιδιοκτησίας δηλαδή, θέλουν τώρα να μας το στερήσουν γι’ αυτό και τα χτύπηματα σε όσους θέλουν να έχουν ένα δικό τους σπιτάκι είναι πλέον συνεχή και απανωτά…

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για αμέτρητους πλειστηριασμούς

Κι εκεί που όλοι περίμεναν πως έστω η Δικαιοσύνη θα κόψει την όρεξη στους διαχειριστές των funds ώστε να μην μπορούν να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων ήλθε η ανατροπή.

Με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη της κεκλεισμένων των θυρών αποφάσισε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Αναμένεται τώρα η δημοσίευση της απόφασης και μετά θα δούμε κόσμο και κοσμάκη να χάνει το σπίτι του σε πλειστηριασμό καθώς τα κόκκινα δάνεια είναι πάμπολλα και οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν, με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, στην αποπληρωμή τους.

Το ξεχωριστό προνόμιο, που από γενιά σε γενιά περνούσε στους Έλληνες, εκείνο της ιδιοκτησίας δηλαδή, θέλουν να μας το στερήσουν γι αυτό και βλέπουμε να γίνεται πόλεμος σε βάρος όσων θέλουν να έχουν το δικό τους σπίτι.

Αν δει κανείς τα επιτόκια δανεισμού των τραπεζών, που πλέον τρέχουν αχαλίνωτα, θα καταλάβει πως δύσκολα μπορεί να χρηματοδοτηθεί η ανέγερση ή αγορά κατοικίας κι αν δει τα επιτόκια σε ήδη υφιστάμενα δάνεια θα καταλάβει πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους πλειστηριασμούς.

Κι αυτό η Κυβέρνηση Μητσοτάκη το λέει ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon