cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Δημοτικές εκλογές: Ψάχνουν τον δεύτερο με δημοσκόπηση…

Στα “δημοτικά”… υπάρχει η αίσθηση ότι η υποψηφιότητα του Αλέξη Καλοκαιρινού φαίνεται να κερδίζει έδαφος και έτσι “κάποιοι” αγχώνονται για τη δεύτερη θέση που θα τους βάλει στο κάδρο ως βασικούς αντιπάλους του!!!

Δημοτικές εκλογές: Ψάχνουν τον δεύτερο με δημοσκόπηση…

Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου για τις Εθνικές εκλογές, ωστόσο το ενδιαφέρον και για τις επερχόμενες δημοτικές καλά κρατεί.

Υπάρχει η αίσθηση ότι η υποψηφιότητα του Αλέξη Καλοκαιρινού κερδίζει έδαφος, με αποτέλεσμα ορισμένοι να αγχώνονται για τη δεύτερη θέση που θα τους βάλει στο κάδρο ως βασικούς αντιπάλους του.

Από πρόσφατη διαδικτυακή δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα άσχετα αν η εγκυρότητά της δεν είναι και τόσο δεδομένη.

Σε αυτή διαβάζουμε ότι ο Αλέξης Καλοκαιρινός έρχεται πρώτος με 23%, και ο Ηλίας Λυγερός δεύτερος με 20%.

Η «έκπληξη» βρίσκεται όχι στον εμφανιζόμενο ως πρώτο… αλλά στον εμφανιζόμενο ως δεύτερο.

Και οι αρχικές μας επιφυλάξεις έρχονται στην συνέχεια να “κουμπώσουν” just με την ίσως… ελαφρώς άκυρη πολιτική ανάλυση που εμφανίζει τον πρώτο ως συντηρητικό και τον δεύτερο ως προοδευτικό.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να θυμίσω και αυτά που γράφαμε εμείς με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

“Να σημειώσουμε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα έχει επίσης πραγματοποιήσει μια σειρά από δημόσιες “επισκέψεις” που φέρουν ξεκάθαρα κοινωνικό πρόσημο, δείχνοντας και στην πράξη πλέον ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθήσει στον δρόμο προς την Λότζια”, γράφαμε τότε στο σχετικό: Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ηρακλείου.

Η υποψηφιότητα Καλοκαιρινού λοιπόν έχει δηλωμένο κοινωνικό πρόσημο και όχι επειδή απλά το λέμε εμείς αλλά υπάρχουν δράσεις και μια πορεία που το αποδεικνύουν…

Οπότε η χρέωση της στη συντηρητική παράταξη είναι πολιτικά αστήρικτη, για να το πούμε και όσο πιο κομψά γίνεται.

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο δηλωμένος υποψήφιος Γιώργος Αλεξάκης εμφανίζεται με 10% και φερόμενοι ως υποψήφιοι Κώστας Βαρδαβάς και Γιώργος Σισαμάκης με 9% ο καθένας.

Ακολουθεί ο Νίκος Βρύσαλης με 6%, αλλά γνωρίζουμε πλέον ότι δεν θα είναι αυτός ο υποψήφιος του ΚΚΕ.

Και τέλος, αν και το όνομα του Γιάννη Κουράκη δεν εμφανίζεται, μόλις 15% απαντά «κανένας από τους παραπάνω»

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο… Γιάννης έχει μπερδέψει τους πάντες, ακόμα και τους δημοσκόπους. Όχι όμως και τους… ψηφοφόρους, οι οποίοι φαίνεται να μην τον τοποθετούν και τόσο ψηλά πια στις προτιμήσεις τους…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon