cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ηρακλείου

Με το μότο “Έχουμε όλοι δικαίωμα στην πόλη” ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ηρακλείου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ηρακλείου στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, ώρα 19.00, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς (αίθουσα Μίνως).

“Προσκαλούμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσες να έρθουν να μας συναντήσουν, να μοιραστούμε τις σκέψεις μας για το αύριο της πόλης μας. Έχουμε όλοι δικαίωμα στην πόλη”, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σ’ αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι η σχετική εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, ωστόσο, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και λόγω της συμμετοχής στο πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη είχε αναβληθεί.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός γεννήθηκε το 1964, σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι. Ενώ από το 1994, διδάσκει γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει γράψει το βιβλίο Γλωσσολογία & Ποιητική (Νήσος, β΄ έκδ. 2010) με κεντρικούς ήρωες τον Ρόμαν Γιάκομπσον και τον Κ.Π. Καβάφη. Είναι πρόεδρος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Ενώ, φυσικά, ασχολείται με τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού και τον Κοινωνικό Χώρο τους.

Να πούμε ότι ο κ. Καλοκαιρινός είχε εκφράσει δημόσια εδώ και αρκετούς μήνες το ενδιαφέρον του να κατέβει στον δρόμο για την Λότζια, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από εμφανίσεις – παρεμβάσεις θέλοντας τόσο να αναγνώσει – διερευνήσει τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών της, όσο και να δείξει ένα πρώτο δείγμα δικής του “δημοτικής γραφής”…

Στην σελίδα του στο facebook, η οποία ήδη αριθμεί περισσότερους από 1300 ακολούθους, μάλιστα αναφέρει ο ίδιος, ως “εισαγωγικό σημείωμα” τα παρακάτω:

“Αγαπώ το Ηράκλειο με τις αντιθέσεις του, την ιστορία του και τον δυναμισμό του. Κυρίως όμως αγαπώ τους ανθρώπους του. Όλοι τους έχουν δικαίωμα σε μια καλύτερη πόλη. Αυτούς θέλω να υπηρετήσω ως Δήμαρχος του Ηρακλείου. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, μοιράζω τη ζωή μου ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας μέσα από τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Είμαι έτοιμος για μια νέα προσπάθεια, στο Δήμο Ηρακλείου, στην οποία όσοι συμπορευόμαστε θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό. Στη σελίδα αυτή θα παρουσιάζω τις θέσεις και προτάσεις μου για το πώς θα θεμελιώσουμε το δικαίωμά μας σε μια καλύτερη πόλη. Και θα χαρώ να γίνετε συμμέτοχοι σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο”.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα έχει επίσης πραγματοποιήσει μια σειρά από δημόσιες “επισκέψεις” που φέρουν ξεκάθαρα κοινωνικό πρόσημο, δείχνοντας και στην πράξη πλέον ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθήσει στον δρόμο προς την Λότζια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την επίσκεψη του στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης στη Φοινικιά, την επίσκεψη στο Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και την συνομιλία του με μέλη του Συλλόγου κατά του καρκίνου του μαστού Στόχος-Πρόληψη.

Βέβαια, έχει πραγματοποιήσει και άλλες δημόσιες εμφανίσεις σε χωριά και παραδοσιακούς οικισμούς – κοινότητες στην ευρύτερη ύπαιθρο του Ηρακλείου, όπως σε Άγιο Μύρωνα και Βούτες, κουβεντιάζοντας με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εστιάζοντας κυρίως στο φαινόμενο της ερημοποίησης των τελευταίων ετών.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, καθηγητή Νίκο Κατσαράκη
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, καθηγητή Νίκο Κατσαράκη

Ακόμα, έχει συναντηθεί και με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, καθηγητή Νίκο Κατσαράκη, για να συζητήσει για το ευρύ φάσμα συνεργασιών που ανοίγεται στα πεδία της κοινωνικής πολιτικής, της πρωτοβάθμιας υγείας, του περιβάλλοντος, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας, της αγροτικής ανάπτυξης, της ενέργειας.

Αναμένουμε λοιπόν και το σχετικό event την ερχόμενη Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Ηρακλείου, όπου σίγουρα ο κ. Καλοκαιρινός θα έχει να μας πει ακόμα περισσότερα…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon