cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Έφη το “πυροβόλο” και άλλα ωραία…

Μύρισε εκλογές… αλλά και εξουσία; Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο έβγαλε πλούσιο… πολιτικό παρασκήνιο και είχε έντονη οσμή εκλογών και… εξουσίας

Έφη το “πυροβόλο” και άλλα ωραία…

Ξεκινάμε με τα πολύ βασικά. Το event με ΑχτσιόγλουΣπίρτζη το περασμένο Σάββατο είχε ως σκοπό του να παρουσιάσει στο κοινό του Ηρακλείου τις 6 Εθνικές Προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε και στο σχετικό: Η παρουσίαση των εθνικών προτεραιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη.

Η ερώτηση του cretanews και η απάντηση της Έφης

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου και μιλώντας με την κ. Αχτσιόγλου θέλαμε να μάθουμε τι απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αντιπολίτευση. Στην απάντηση που μας έδωσε τόνισε όλες τις κοινοβουλευτικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτήσεις, παρεμβάσεις, ομιλίες, προτάσεις, αλλά και διάφορες κινηματικές δράσεις του κόμματος.

Στην follow up δική μας διαπίστωση ότι παρόλες αυτές τις αντιπολιτευτικές “δράσεις” η κυβέρνηση κατάφερε μια χαρά να περάσει το νομοσχέδιο – ταφόπλακα για τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ. Και γενικά τονίσαμε ότι όλη αυτή η αντιπολιτευτική δράση δεν φαίνεται να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και ρωτήσαμε την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ γιατί συμβαίνει αυτό;

Πραγματικό “πυροβόλο”… επιχειρημάτων και αριθμών η κ. Αχτσιόγλου!!!

Και εκεί πήρε μπρος το “πυροβόλο” η Έφη… απαντώντας μας ότι γενικά οι δημοσκοπήσεις έχουν μια “τάση” να μην “βλέπουν” και να μην καταγράφουν διαχρονικά σωστά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ συνεχίζοντας μας ανέλυσε μερικά από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσων τα οποία, σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, φαίνεται να δείχνουν πλέον ξεκάθαρα την πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη.

Το συμπέρασμα μου από την κουβέντα με την κ. Αχτσιόγλου είναι ότι η Έφη είναι ένα… “κινούμενο πυροβόλο επιχειρημάτων”. Μου θύμισε πολύ και τον δικό μας τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, τον Χάρη Μαμουλάκη. Το ίδιο πυροβόλο επιχειρημάτων και αριθμών είναι και αυτός και το κάνει όπως και η Έφη πάντα με χαμόγελο και καλή – ήρεμη διάθεση. Σε σημείο μάλιστα που μετά από κάθε ομιλία, συνέντευξή του κλπ αναρωτιόμαστε αν ο απλός κόσμος “ακούει” και καταλαβαίνει την γλώσσα που μιλάει ο Χάρης.

Τόσο ο Χάρης, όσο ασφαλώς και η Έφη ανήκουν στην κατ’ εμέ κατηγορία των “new age πολιτικών“. Που είναι καλά διαβασμένοι στο αντικείμενο τους και μιλάνε με επιχειρήματα, μακριά από “λαϊκισμούς” και ατάκες που “πουλάνε”. Στην πολιτική βέβαια νομίζω πως χρειάζονται και οι ατάκες ασφαλώς, αλλά αν πριν έχει “παίξει” και το επιχείρημα υποστηρίζεται στην συνέχεια καλύτερα και η… “ατάκα”.

Βέβαια παίζει ασφαλώς και το άλλο σενάριο…

Δηλαδή το να τα λένε έτσι επιστημονικά και ωραία που να μην καταλαβαίνει κανείς τίποτα και μετά είτε καταφέρουν να κάνουν πράξη τα λόγια, είτε όχι κανείς δεν θα πάρει χαμπάρι και όλα… good. Θέλω να ελπίζω ότι δεν συμβαίνει και δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Διότι και εμείς… new age μίντια είμαστε, οπότε δεν μας ξεφεύγει κανείς και τίποτα…

Και από την new age πολιτική και τους εκπροσώπους της ας περάσουμε και στις… “old school” περιπτώσεις.

  • Ξέρετε τι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση;

Το ότι σε παλιότερες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και μετά οι τοπικοί φορείς και άρχοντες μάλλον είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν και απουσίαζαν. Τώρα όμως… μεγάλη απαρτία παιδιά. Μεγάλη απαρτία. Εντάξει είναι που μυρίζει εκλογές, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές, ωστόσο μήπως μυρίζει και εξουσία; Δεν ξέρω, ρωτάω… και την πιο σωστή απάντηση μάλλον θα την πάρω μετά τις κάλπες.

Θυμίζουμε ότι το παρόν στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (Π.Ε.Δ.Κ.), Γιάννης Κουράκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ιωάννης Σέγκος, ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης. Και έκαναν όλοι παρεμβάσεις και κόντρα παρεμβάσεις κάποιοι.

Υπήρξε ζωηρός διάλογος με πολύ ενδιαφέρον και γενικά αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν το ότι όλοι απευθύνονταν στους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ σαν να περίμεναν κυβερνητικές λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης. Μιλούσαν για συγκεκριμένα πράγματα και έπαιρναν συγκεκριμένες απαντήσεις. Βλέπουν κάτι να… έρχεται και έκαναν τόσο συγκεκριμένες τοποθετήσεις; Και σχεδόν όλοι στο κλείσιμο των παρεμβάσεων τους έκαναν λόγο για προοδευτικές συνεργασίες και προοδευτική διακυβέρνηση. Κάποιοι πιο έντονα και κάποιοι άλλοι λίγο πιο διακριτικά.

Για αυτό επαναλαμβάνω… μήπως εκτός από εκλογές μύρισαν και κάτι άλλο όλοι αυτοί; Παλιές πολιτικές καραβάνες είναι εξάλλου…

Ο Κουράκης στον ΣΥΡΙΖΑ, τι φάση;

Όπως και να χει… εξαιρετικά προοδευτική, αλλά και κάπως… “αρχηγική” η ομιλία Κουράκη. Μετά την εκδήλωση τον ρώτησα ευθέως αν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει, την άκουσε την ερώτηση, απάντηση όμως δεν πήρα. Και δεν περίμενα κιόλας να πάρω. Αυτός μπορεί να θέλει, θέλει όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ; Και κυρίως χρειάζεται έναν Κουράκη στο ψηφοδέλτιο του στο Ηράκλειο;

Την στιγμή που βλέπουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να… “αδειάσει” το δικό του ψηφοδέλτιο από κάθε τι “παλιό” και να παίξει μπαλίτσα με νέους παίκτες, πόσο χρήσιμος θα ήταν ένας Κουράκης στο αντίστοιχο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ; Εντάξει δεν θέλουμε να είμαστε αφοριστικοί εννοείται… απλά οι σκέψεις και τα ερωτηματικά είναι πολλά…

Ο Σταύρος, οι… προοδευτικές συνεργασίες και οι… 2 βάρκες

Για πάμε όμως και στην περίπτωση του Περιφερειάρχη, κ. Σταύρου Αρναουτάκη που είναι και ελαφρώς πιο… juicy. Γιατί είναι… juicy; Γιατί ο κύριος Περιφερειάρχης στο κλείσιμο της ομιλίας του έκανε λόγο για… προοδευτικές συνεργασίες. Και το λέει αυτό την στιγμή που τα δεδομένα δείχνουν άλλη φάση. Εμείς στο cretanews το έχουμε “πιάσει” το κλίμα εδώ και καιρό και έχουμε αναφερθεί σε αυτό με άρθρα και pods.

Δείτε εδώ τα σχετικά…

Το “καρφί” Ηγουμενίδη προς τον Αρναουτάκη…

Αυτά τα μαντάτα είχε ακούσει και διαβάσει φαίνεται και ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Ηγουμενίδης, και στο κλείσιμο της δικής του ομιλίας είπε ότι “όσοι μιλάνε για προοδευτικές συνεργασίες οφείλουν να μην πατάνε μετά σε 2 βάρκες” με το καρφί ασφαλώς να πηγαίνει απευθείας προς τον κ. Αρναουτάκη ο οποίος εκείνη την στιγμή ένιωσε μια… “παγωμάρα” και φόρεσε ξανά το σακάκι του. Εντάξει μπορεί να έφταιγε και το ότι εκείνη την στιγμή “έβγαλε” κρύο ο κλιματισμός του ξενοδοχείου που φιλοξενούσε την εκδήλωση.

Στο ακροατήριο βέβαια με το που έπεσε το καρφί αυτό για τον Αρναουτάκη έγινε της… κολάσεως!!!

Οπότε έχουμε σοβαρό θέμα εδώ λοιπόν. Υπάρχει ένταση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ (όχι του επίσημου ασφαλώς αυτοί παίζει να έχουν κοιμηθεί λίγο από την πολλές τις ώρες διαβούλευσης, αλλά από τον κόσμο του) με τον Αρναουτάκη και αυτό ίσως σηματοδοτήσει και άλλες εξελίξεις στο μέλλον. Εξελίξεις ασφαλώς που θα έρθουν από την βάση του κόμματος που δείχνει να είναι εντόνως “κουρασμένη” από τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη.

Και εδώ που τα λέμε για ποιο λόγο διεκδικεί και τέταρτη θητεία στην Περιφέρεια Κρήτης;

Τι το παραπάνω θέλει να κάνει ο κ. Αρναουτάκης που δεν πρόλαβε να το κάνει τα τελευταία 12 χρόνια που βρίσκεται σε αυτή την καρέκλα;

Αντίπαλο δέος για την ώρα δεν φαίνεται ασφαλώς να υπάρχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και μια αλλαγή. Τόσο στα πρόσωπα, που έχουν κουράσει αφάνταστα, όσο και στις πολιτικές που ακολουθούνται ή που σχεδιάζεται να ακολουθηθούν στην Περιφέρεια Κρήτης.

Καιρός να πάμε παρακάτω και να αφήσουμε πίσω μας τα παλιά… και ναι πάντα ο κόσμος και ο κυρίαρχος λαός δείχνει τον δρόμο.

Το “γυαλί” με τον Λυγερό έχει σπάσει οριστικά και δεν ξανακολλάει…

Το ίδιο φαίνεται να έδειξε ο κόσμος στην εκδήλωση απέναντι στον Ηλία Λυγερό.

Μπορεί λοιπόν αυτός να έκανε μια ομιλία “αρχηγική” με στόχο το χρίσμα ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο, ωστόσο ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα παγωμένος και χλιαρός απέναντι στην περίπτωση Λυγερού.

Αυτά…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon