cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Κερδίζει… μπλε, αλλά χάνει… πράσινους ο Αρναουτάκης

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, οι εξελίξεις δείχνουν πως το νέο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη, αναμένεται να … στρίψει αρκετά προς τα δεξιά!!!

Κερδίζει… μπλε, αλλά χάνει… πράσινους ο Αρναουτάκης
Ο Σταύρος Αρναουτάκης

Σ’ αυτή τη ζωή κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις.

Έτσι κι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στις προηγούμενες εκλογές είχε «χάσει» την στήριξη της Νεάς Δημοκρατίας, που τελικά φάνηκε πως του βγήκε σε καλό. Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα τότε, είχε δηλώσει πως επενδύει στο νέο και φέρελπι Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος θα έχει δυναμική παρουσία στα Περιφερειακά Συμβούλια και θα επιχειρήσει να διεκδικήσει σε δεύτερο χρόνο την Περιφέρεια, αφού πρώτα αποκτούσε την αναγκαία «προϋπηρεσία» στα περιφερειακά έδρανα.

Οι εξελίξεις βέβαια ήρθαν αλλιώς και ο κοροναϊός, άλλαξε πολλά σχέδια. Κι αυτό το σχέδιο που άλλαξε σίγουρα, ήταν η πρόθεση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας να έχει άμεση παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά.

Όσο μάλιστα πλησιάζουν οι εκλογές, οι εξελίξεις δείχνουν πως το νέο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη, αναμένεται να … στρίψει αρκετά προς τα δεξιά, χωρίς βέβαια να έχει γίνει γνωστό αν οι επιλογές συνδέονται με παράλληλες στηρίξεις από το κόμμα κεντρικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ψηλά στη λίστα των επιλογών του Σταύρου Αρναουτάκη «παίζει» ο νυν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Δεικτάκης, ο Πυρηνικός Γιατρός κι ερευνητής στο ΙΤΕ, που έχει αρχίσει ξανά να κάνει έντονη την μεντιακή του παρουσία, Γιώργος Παπαδάκης. Και ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης όμως βλέπει με θετικό μάτι μια υποψηφιότητα με την παράταξη Αρναουτάκη, η οποία και θα μπορούσε να του ανοίξει πιθανά μια … πόρτα Αντιπεριφερείας.

Μαζική η φυγή των «πράσινων» στελεχών από την παράταξη Αρναουτάκη

Την ίδια ώρα πάντως, η φυγή των «πράσινων» στελεχών από την παράταξη Αρναουτάκη είναι μαζική, με τις μετακινήσεις να κατευθύνονται είτε προς τη Λότζια, είτε προς το εθνικό ψηφοδέλτιο.

Ήδη ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης έχει ανακοινώσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος βουλευτής, η οποία φαίνεται ότι δεν είναι απλά πρόθεση, αλλά έχει λάβει και την έγκριση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ίδια ώρα και ο μακροβιότερος σύμβουλος με επτά συνεχόμενες θητείες, Γιώργος Αλεξάκης είναι έτοιμος να κάνει «στροφή» στην καριέρα του και να διεκδικήσει το Δήμο Ηρακλείου.

Κι εδώ σταματούν οι … επίσημες αποχωρήσεις. Φαίνεται όμως πως δεν θα είναι οι μόνες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς ήδη επεξεργάζεται το σενάριο υποψηφιότητας του στις Εθνικές Εκλογές με το ΠΑΣΟΚΚίνημα Αλλαγής. Στο ίδιο πλαίσιο, υπό το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανό να τεθούν η πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Έφη Κουτεντάκη και ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σταύρος Τζεδάκης.

Οι δύο τελευταίες υποψηφιότητες βέβαια εμφανίζονται προς το παρών με αστερίσκο, αλλά ακούγονται δυνατά καθώς μπορούν να βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το ΠΑΣΟΚ τοπικά.  

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon