cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Γιατί παραμένει εγκλωβισμένη η Αριστερά στα 70’s;

Αφισοκολλήσεις, συγκεντρώσεις και τεράστιες αναλύσεις που τελικά δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Όσο η Αριστερά θα “παίζει” με όρους δεκαετίας 1970 τόσο θα παραμένει “εγκλωβισμένη”…

Γιατί παραμένει εγκλωβισμένη η Αριστερά στα 70’s;

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στην αρχική μου σελίδα, στο λεγόμενο Timeline ή Newsfeed, στο Facebook, έκαναν “παρέλαση” καθημερινά ίσα με 30 διαφημίσεις από στελέχη της ΝΔ. Κανενός άλλου κόμματος.

Θα πρέπει λοιπόν η Αριστερά να αντιληφθεί ότι πλέον το παιχνίδι παίζεται στο διαδίκτυο. Ο Κασσιδιάρης έκανε καμπάνια μέσω του youtube -αλήθεια πώς μπορεί κάποιος φυλακισμένος 4 χρόνια να κάνει βίντεο και εκπομπές μέσα από την φυλακή, τι φάση;- και έτσι σήμερα βλέπουμε οι “Σπαρτιάτες” να έχουν πιάσει τα μεγαλύτερα ποσοστά τους στο ηλικιακό γκρουπ 17-24.

Ο Μητσοτάκης με ένα άψογο επικοινωνιακό επιτελείο χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που ήταν διαθέσιμα και φυσικά όλα τα social media. Στο Tik – Tok τα βίντεο που ανέβαζε εκτός του ότι ήταν μοντέρνα και χιουμοριστικά, στα όρια ακόμα και του… “αυτοτρολαρίσματος”, και φυσικά πήγαν πολύ καλά. Ενώ ο Τσίπρας το λιγότερο… “μπούμερ”, για να μην πω και “cringy” ολότελα. Το αποτέσμα; Πήρε την πρωτοκαθεδρία από τον ΣΥΡΙΖΑ στους νέους.

Η Αριστερά είναι εγκλωβισμένη σε μια εσωτερική ανάγνωση ενώ οι συνθήκες αλλάζουν.

Πλέον, σε ένα περιβάλλον παγκοσμιοποίησης, δημιουργούνται trends εν ριπή οφθαλμού, ξαφνικά τα κρυπτονομίσματα ακούγονται στην δημόσια σφαίρα και η τεχνολογία καλπάζει.

Η Αριστερά παίζει με όρους δεκαετίας 70. Αφισοκολλήσεις, συγκεντρώσεις και τεράστιες, γενικές όμως, αναλύσεις, που τελικά δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

Χρειάζονται συνολικές “to the point” αναλύσεις, περισσότερες ιντερνετικές εκπομπές, podcasts, άρθρα μικρά με απλή γλώσσα και κυρίως με αμεσότητα στα θέματα που αφορούν τον πολίτη.

Κινηματικά… καλές είναι οι… διάφορες “εξορμήσεις” αλλά γενικά χρειάζεται και οργάνωση και κυρίως μια ολοκληρωμένη και δυνατή παρουσία στο διαδίκτυο.

Και βέβαια γι’ όλα αυτά χρειάζονται επαγγελματίες και χρήμα. Και αν το χρήμα δεν υπάρχει τότε φροντίζεις αυτό που έχεις να το ξοδεύεις πιο στοχευμένα και πιο έξυπνα. Και χρειάζεται να δημιουργείς και… “σκηνικά” που θα γίνονται viral και έτσι θα σε “παίζουν” όλοι και μάλιστα τσάμπα.

Ενδεικτικά θα αναφέρω το σκηνικό με τον Κουτσούμπα στις εκλογές όπου εκεί που πήγε να ψηφίσει δεν του έδωσαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Πιστέψατε αλήθεια ότι όντως συνέβη αυτό και όχι ότι το έκανε ο ίδιος για να γίνει ένα ακόμα viral στο Luben και όχι μόνο; Το ανέφερε μάλιστα κιόλας…

Εντάξει, θα μπορούσε να είχε συμβεί, αλλά όπως και να χει στον κόσμο της πολιτικής επικοινωνίας λίγα πράγματα συμβαίνουν τόσο τυχαία κατά την γνώμη μου…

Inspired by… Maximilian Litton

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon