cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Και τι δε ζήσαμε τη χρονιά που έφυγε…

Γεγονότα που μας έκαναν να φτύνουμε το κόρφο μας που είμαστε ακόμα ζωντανοί, σε ένα κράτος σε πλήρη αποσύνθεση…

Και τι δε ζήσαμε τη χρονιά που έφυγε…

Τι κύματα κακοκαιρίας ζήσαμε, με κορυφαίο αυτό της “Ελπίδας” όπου ξεβρακώθηκε -να μου επιτραπεί η έκφραση- κάθε κρατικός μηχανισμός για μια ακόμα φορά, με οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα τους για ώρες μέσα στον παγετό.

Σε τι τροχιά “κανονικότητας” μπήκαμε με τον κορονοϊό, όχι επειδή κάναμε κάτι ουσιαστικό αναφορικά με την αντιμετώπιση του, αλλά μάλλον γιατί καταλάβαμε πως ότι και αν κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν μια τρύπα στο νερό και απλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, ποντάροντας σε λιγότερο θανατηφόρες μεταλλάξεις του ίδιου του ιού.

14.000 νεκρούς από Covid είχαμε μέσα στο 2022 με ένα “θωρακισμένο” σύστημα υγείας, όπως το αποκαλεί ο υπουργός Θάνος Πλεύρης, γιός του Κωνσταντίνου Πλεύρη που χαιρετάει ναζιστικά μέσα σε αίθουσες δικαστηρίων (εν έτη 2022) και να τον κοιτάζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα!!!

Τι γυναικοκτονίες και τι βιασμούς είδαμε…

16 γυναικοκτονίες στον αριθμό, βιασμοί και παιδοβιασμοί από αρίστους, ξέρετε όπως του Μίχου που πάει στην εκκλησία κάθε Κυριακή και φωτογραφίζεται δίπλα σε υπουργούς.

Τι παιδοκτονίες είχαμε και φέτος με την υπόθεση Πισπιρίγκου να συγκλονίζει το πανελλήνιο…

Φυσικά δε μπορούσαν να λείπουν και τα καθιερωμένα σκάνδαλα!

Σκάνδαλο Πάτση, Κιβωτός του Κόσμου, υποθέσεις παρακολουθήσεων πολιτικών (και μη ) από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αφού πρώτα είχε πάρει στην εποπτεία του την ίδια την ΕΥΠ, μέσω Predator, υπόθεση Εύας Καϊλή.

Οπαδική βία με αποκορύφωμα τον θάνατο του δεκαεννιάχρονου οπαδού του ΑΡΗ, Άλκη Καμπανού επειδή απάντησε “λάθος” σε κάποιους με iQ 4, στο τι ομάδα είσαι.

Αστυνομική βία με την περήφανη ΕΛ.ΑΣ που ντύνεται Άγιος Βασίλης κάθε Χριστούγεννα και πηγαίνει δώρα σε νοσοκομεία, να δέρνει ότι κινείται, να πυροβολεί και να σκοτώνει εν ψυχρώ δεκαεξάχρονους επειδή δεν σταμάτησαν σε καταδίωξη και να πετάει δακρυγόνα αναίτια σε πανεπιστήμια και έξω από γήπεδα, λες και είναι παιχνίδι.

Τι ρέστα έδωσε το τιμημένο σώμα – κρατικός μηχανισμός που ονομάζεται ελληνική Δικαιοσύνη με την αποφυλάκιση (με περιοριστικούς όρους) των: Δημήτρη Λιγνάδη, Πέτρου Φιλιππίδη, Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αντώνη Γρέγου και Γιώργου Πατέλη, της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, καθώς και του μεσίτη που καταδικάστηκε για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα όμορφα πραγματάκια που συνέβησαν τη χρονιά που μας πέρασε και που μου ήρθαν στο μυαλό μέσα στην ώρα που γράφω τούτο το άρθρο.

Όχι δε κουράστηκα να γράφω… κουράστηκα να θυμάμαι, οπότε θα σταματήσω εδώ, ευχόμενος να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία χωρίς να χρειάζεται να κάνω τέτοια ανασκόπηση του χρόνου.

Καλή χρονιά!!!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon