cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Καλή η προσπάθεια επίδειξης φιλεργατικού προφίλ αλλά δεν έχει πόδια να σταθεί

Ξέρουν πως η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι μια ακόμα επικοινωνιακή φούσκα αλλά… κάνουν τα κορόιδα επιχειρώντας να προβάλουν ένα φιλολαϊκό και φιλεργατικό προφίλ!!!

Καλή η προσπάθεια επίδειξης φιλεργατικού προφίλ αλλά δεν έχει πόδια να σταθεί

Έβαλαν διαφήμιση στα ΜΜΕ, πήγε κι ο Πρωθυπουργός για ξεκάρφωμα σε ένα σούπερ μάρκετ και μια τράπεζα και νομίζουν εκεί στο Μαξίμου πως το μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας δουλεύει ρολόι. Ή μάλλον καλύτερα ξέρουν πως δεν δουλεύει ρολόι αλλά κάνουν τα κορόιδα επιχειρώντας να προβάλουν ένα φιλολαϊκό και φιλεργατικό προφίλ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την καταστρατήγηση του νέου μέτρου, από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής του, έρχεται να τους διαψεύσει πανηγυρικά και να αποδείξει πως πρόκειται για άλλη μια φούσκα.

Και είναι φούσκα γιατί υπηρεσίες που να μπορούν να ελέγξουν την τήρηση του μέτρου δεν υπάρχουν ή καλύτερα είναι σκόπιμα αποδεκατισμένες ώστε να μην είναι δυνατόν να βάλουν στη θέση τους εργοδότες που παρανομούν.

Και βέβαια ο φόβος της απόλυσης κάνει και τους εργαζόμενους να μην μιλούν, οπότε όλα καλά, έγινε η «επανάσταση στην αγορά εργασίας» και η «μεταρρύθμιση με έντονο κοινωνικό πρόσημο» και μιας που φαίνονται στο ορίζοντα εκλογές διαφημίζεται κιόλας.

Δυστυχώς όμως γι αυτούς που μας κυβερνούν ο εργασιακός μεσαίωνας στην Ελλάδα υπάρχει και ενισχύεται διαρκώς και θα ενισχύεται όσο λαμβάνονται μέτρα βιτρίνας κι όχι ουσίας, όσο ο εργαζόμενος δεν θα έχει ευκαιρίες απασχόλησης ώστε να μπορεί όταν βλέπει τα κακώς κείμενα να τα καταγγέλλει, όσο δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κι όσο οι υπηρεσίες ελέγχου υπολειτουργούν και δεν έχουν λεφτά ούτε για καύσιμα να μετακινηθούν οι υπάλληλοι τους από τη μια περιοχή στην άλλη για τους αναγκαίους ελέγχους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon