cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Κάνουν υποχώρηση στην ιδιωτικοποίηση του νερού;

Υπό το βάρος της κατακραυγής αναβάλουν την ψήφιση του νομοσχεδίου Σκρέκα για την ιδιωτικοποίηση του νερού! Θα το “βελτιώσουν” και θα το κατεβάσουν ξανά στην Βουλή σε μια βδομάδα…

Κάνουν υποχώρηση στην ιδιωτικοποίηση του νερού;

Το νομοσχέδιο έπρεπε να ψηφιστεί αύριο Τρίτη από την ολομέλεια της Βουλής, αλλά όπως έγινε γνωστό, μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Η αιτία της μετάθεσης της ψήφισης του νομοσχεδίου, είναι οι τεράστιες αντιδράσεις που υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία, κυρίως από αυτοδιοικητικούς, αλλά και βουλευτές, όπως ο Χρήστος Κέλλας, ο οποίος προ μιας εβδομάδος είχε πει, μεταξύ άλλων, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής:

«Εγώ θέλω να ρωτήσω κύριε Υπουργέ, ποιος είναι ο σκοπός να καταστούν ανταγωνιστικές; Δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα στον τομέα υπηρεσιών ύδατος. Δεν υπάρχει αγορά δηλαδή την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθμίσει η Ρυθμιστική Αρχή, προκειμένου να τηρηθούν κανόνες ανταγωνισμού και να προστατευτούν οι καταναλωτές. Οι ΔΕΥΑ είναι οι κοινωφελείς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, δρουν μονοπωλιακά».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon