cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Οι χρυσές δουλειές με το το αμερικάνικο LNG

Γίνονται χρυσές δουλειές με το αμερικάνικο LNG κι εμείς βλέπουμε μόνο τον κακό Πούτιν

Οι χρυσές δουλειές με το το αμερικάνικο LNG

Χρυσές δουλειές μαθαίνουμε κάνουν οι Αμερικανοί και μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες πουλώντας στις χώρες της Ευρώπης πανάκριβο φυσικό αέριο.

Όσο περνά ο χρόνος και ο πόλεμος ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία δε λέει να τελειώσει τόσο πιο ξεκάθαρη γίνεται η εικόνα του ποιόν συμφέρει αυτός ο πόλεμος και ποιος είναι ο μοναδικός κερδισμένος. Για όσους βλέπουν λίγο πιο μακριά αχνοφαίνεται και η αιτία αυτού του πολέμου.

Σε δημοσίευμα του το Politico, αναφέρει πως αυτή τη στιγμή πολλές εταιρείες, έχουν κάνει περιουσίες πουλώντας φθηνό αέριο από τις ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε εξαιρετικά υψηλές τιμές.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που φορτώνεται στα δεξαμενόπλοια στα αμερικάνικα λιμάνια κοστίζει σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο από ό,τι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Εφόσον η Ρωσία έκλεισε τις κάνουλες οι «φίλοι» μας οι Αμερικανοί μας προσέφεραν χείρα βοηθείας με το αζημίωτο και βέβαια χαμένοι δεν πήγαν οι συνεργάτες τους στην Ευρώπη, όπως η TotalEnergies, η ισπανική εταρεία Naturgy και άλλες.

Βέβαια το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής:

Καλά να αποδέχεται η Ελλάδα αυτή την κατάσταση, που ξέρουμε πως τυφλά υπακούει τους Αμερικανούς, αλλά να την αποδέχονται και οι ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις της Γερμανίας και της Γαλλίας δεν είναι περίεργο;

Τι παίζεται σε βάρος των εθνικών οικονομιών και κυρίως σε βάρος των λαών βάζοντας μπροστά ως «μπαμπούλα» τη Ρωσία και τον Πούτιν;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon