cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

One left, one to go…

Παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον για να μην υπάρχει πιά καμιά αμφιβολία για το ποιά χώρα έχει τον μεγαλύτερο κλόουν για πρωθυπουργό…

One left, one to go…

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, του οποίου τα πολιτικά στελέχη παραιτούνταν το ένα μετά το άλλο τις τελευταίες ημέρες. Όπως δήλωσε, η διαδικασία για την εκλογή του νέου ηγέτη θα ξεκινήσει τώρα και το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο νέος ηγέτης.

Και έτσι μετά και την παραίτηση Τζόνσον δεν υπάρχει πιά καμιά αμφιβολία για το ποιά χώρα έχει τον μεγαλύτερο κλόουν για πρωθυπουργό… (δεν το λέμε εμείς, στο τουίτερ τα λένε αυτά τα ωραία)

Πάντως να πούμε πως ανοδικά κινείται η στερλίνα, μετά τη δημοσίευση της είδησης για παραίτηση Τζόνσον. Και το ευρώ νομίζω δεν πάει καλά σε σχέση με το δολάριο… οπότε να το… Κυριάκο παραιτήσου λίγο να δούμε που θα πάνε οι ισοτιμίες… Κάνε το για το καλό του κοινού μας ευρωπαϊκού σπιτιού.

Μπορεί όμως να γίνει και το άλλο…

Τώρα που παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον είναι ευκαιρία να τους στείλουμε τον Μητσοτάκη, που διακαώς, όπως μας είχε πληροφορήσει η Λίστα Πέτσα, ήθελαν για πρωθυπουργό οι Βρετανοί, ε τι λέτε; Γίνεται και αυτό νομίζω…

Κυριάκο… πες στον Κυρανάκη να σου φτιάξει ένα καλό δομημένο βιογραφικό και στείλε το στην Ελισάβετ να προλάβεις την δουλειά. Εντάξει, θα στεναχωρηθούμε που θα σε χάσουμε αλλά θα ερχόμαστε στα Λονδίνα ή αντί για ΣΚΑΙ θα βλέπουμε φανατικά BBC για να σε θαυμάζουμε #νοτ…

Βρε, φύγε συ και θα δούμε τι θα απογίνουμε και εμείς… δε χανόμαστε…

Τρέχα γρήγορα Κυριάκο μου γιατί η δημοσκόπηση του YouGov διαπίστωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας είναι το φαβορί μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος για να αντικαταστήσει τον Τζόνσον, ακολουθούμενος από την υπουργό Εμπορίου Πένι Μορντάντ και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ. Πες στον Τάκη να φτιάξει 2-3 περιποιημένες καλές δημοσκοπήσεις να τους δείξεις εσύ πόσο… Τσώρτσιλ είσαι!!!

Τώρα σε περίπτωση που εσείς εδώ στην τριτοκοσμική Μπανανία των Βαλκανίων αναρωτιέστε με απορία γιατί παραιτήθηκε ο Μπόρις, να σας πούμε εμείς αμέσως το γιατί.

Σκάνδαλα διαρκείας είχαν αποδυναμώσει και απαξιώσει την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες οι παραιτήσεις υπουργών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων να είναι δεκάδες, παίρνοντας μορφή χιονοστιβάδας. Πάνω από 50 υπουργοί παραιτήθηκαν στη Βρετανία για να πέσει ο Μπόρις Τζόνσον. Εδώ στην Ελλάδα μόνο ο… Χρήστος Ταραντίλης είχε… αξιοπρέπεια και μπράβο του!!!

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά παραιτήθηκε και δεν πρόλαβε να μας στείλει πίσω και τα Ελγίνεια όπως έγραφαν τα δικά μας τα ΑΡΔακια της Λίστας Πέτσα.

Εντωμεταξύ αν ο Μπόρις ήταν πρωθυπουργός στην Ελλάδα όχι μόνο δεν θα τον είχαν εξαναγκάσει σε παραίτηση αλλά θα τον είχαν προτείνει και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην Μεγάλη Βρετανία όμως τα ΜΜΕ τον χαρακτηρίζουν ΚΛΟΟΥΝ!!!

Βέβαια στην Μεγάλη Βρετανία έχουν μεγάλη παράδοση στον κοινοβουλευτισμό συν του ότι η εξουσία εκεί δεν έχει αυτοκτονικές τάσεις. Ενώ εδώ είμαστε απλά… “κατσαπλιάδες” που κοιτάζουμε να δούμε πόσα περισσότερα μπορούμε να “φάμε” και μετά βλέπουμε ή “έχει ο Θεός”!!!

Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η αδερφή του εδώ Πρωθυπουργού μας. Τι περισσότερο να πούμε εμείς δηλαδή; Ορίστε, τα μαρτυράνε και μόνοι τους…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon