cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

ΠΑΣΟΚος ο νεο(ς) δημοκράτης

Ο ΠΑΣΟΚος θα βρει γραφικό τον Πολάκη αλλά όχι τον Άδωνι. Στα απλά, θα φέρνει ρουσφέτια και συμφεροντολόγια και στα βαριά θα φέρνει Χρυσή Αυγή, θα φέρνει περιπτώσεις βιασμών, γυναικοκτονίες, Ζακ Κωστόπουλους και Παύλους Φύσσες…

ΠΑΣΟΚος ο νεο(ς) δημοκράτης

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, το ποιος θα κυβερνήσει θα εξαρτηθεί από το προς τα που θα παίξει το ντέφι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ…

Μα σιγά τη διαπίστωση. Σε απλή αναλογική πάμε και το ποσοστό που θα μαζέψει το ΚΙΝΑΛ θα είναι βάλσαμο σχηματισμού κυβέρνησης για όποιον αποφασίσει να γίνει “φίλος” με τον Ανδρουλάκη. Για τους λάτρεις του στοιχήματος παίξτε άφοβα τα χρήματα σας, ότι στην επόμενη κυβέρνηση θα είναι σίγουρα το ΚΙΝΑΛ. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα είναι η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είναι το ΚΙΝΑΛ.

Από εκεί και πέρα…

Η κοινωνία μας, έχει γαλουχηθεί σε εποχές ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι δεδομένο και δεν έχει να κάνει με το τι ψήφιζε κάποιος.

Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν απλά πολιτικό κόμμα. Ήταν μια ολόκληρη κουλτούρα που γαλούχησε τις προηγούμενες γενιές και μεγάλωσε τη δική μας.

Όταν λοιπόν μεγαλώνεις με συγκεκριμένη κουλτούρα, σωστή ή λάθος, αυτή ποτίζει μέσα σου. Σε κάνει να μη μπορείς ούτε να διακρίνεις κάτι διαφορετικό, ούτε να θες στη τελική να το αποδεχτείς.

Δύσκολα αποβάλλεται το ΠΑΣΟΚ από τον μέσο Έλληνα. Κι εγώ ζορίστηκα.

Γράφω αυτό το άρθρο με αφορμή τη διαπίστωση που κάνω καθημερινά και δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε ανθρώπους με την κουλτούρα της εποχής εκείνης. Ο ΠΑΣΟΚος στην πλειοψηφία του, δεν τραβήχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ παιδιά. Από τη ΝΔ τραβήχθηκε. Πάντα (κεντρο)δεξιός ήταν απλά δε το ήξερε. Αφήστε τα στατιστικά. Αυτό φαίνεται σε απλές συζητήσεις. Ούτε ένα σωστό δε θα βρει σε κανέναν πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε. Παρατηρείστε το.

Ο ΠΑΣΟΚος θα βρει γραφικό τον Πολάκη αλλά όχι τον Άδωνι.

Απλά θα κρατήσει μια “ουδέτερη στάση”. Ξέρετε, αυτή την κεντρώου νοικοκυραίου που κρατούσε 40 χρόνια…

Αυτή η ουδέτερη στάση παιδιά είναι επικίνδυνη! Είναι παθογένεια του παρελθόντος και όσο παραμένουμε ουδέτεροι δε θα αλλάξει ποτέ. Ούτε πολιτικά ούτε ανθρωπιστικά.

Στα απλά, θα φέρνει ρουσφέτια και συμφεροντολόγια και στα βαριά θα φέρνει Χρυσή Αυγή, θα φέρνει περιπτώσεις βιασμών, γυναικοκτονίες, Ζακ Κωστόπουλους και Παύλους Φύσσες.

Χρόνια τώρα ο Έλληνας θέλει συντηρητισμό. Από εποχές ΠΑΣΟΚ ακόμα, συζητήσεις προοδευτικών αλλαγών (γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, απελευθέρωση και νομιμοποίηση κάνναβης κτλ), πάντα στο ράφι έμεναν σαν σκέψεις. Περνούσαν τα χρόνια, άλλαζε κι ερχόταν στην κυβέρνηση η ΝΔ και έφευγαν απ το ράφι, απευθείας για τον σκουπιδοτενεκέ. Σταθερή πορεία που εναλλασόταν από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ.

  • Μαντέψτε σωστά και βρείτε μόνοι σας με ποιον θα έκανε συγκυβέρνηση αύριο το πρωί ο ΠΑΣΟΚος.
  • Και δε μιλάω για τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ ούτε για τον Ανδρουλάκη.
  • Για αυτούς θα δείξει η κάλπη…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon