cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Συνεχίζει να πανηγυρίζει για την “παπάτζα” του καλαθιού

Όποιος αγοράζει από το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζει λεφτά, υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης λειτουργώντας περισσότερο ως dealer των σούπερ μάρκετ παρά ως “προστάτης” των… γιαγιάδων-παππούδων!!!

Συνεχίζει να πανηγυρίζει για την “παπάτζα” του καλαθιού

Το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης, ερωτηθείς για τα ευρήματα της έρευνας του ΙΕΛΚΑ και το γεγονός πως οι πολίτες θεωρούν ανεπαρκές μέτρο το «Καλάθι του Νοικοκυριού» για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ο «αρχιτέκτονας» του μέτρου, έσπευσε να παραδεχτεί πως όντως δεν φτάνει. Μα σώπα καλέ, τι μου λες κύριε Υπουργέ μου; Έφτιαξες εσύ μέτρο που δεν φτάνει; Απίστευτο…

Και μια μέρα μετά, σήμερα Κυριακή, μας λέει πως ο όποιος αγοράζει από το “καλάθι του νοικοκυριού”, κερδίζει λεφτά. Ναι σίγουρα.

Τι σημασία έχει αν όλες οι μελέτες δείχνουν πως το καλάθι του νοικοκυριού δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας;

Δεν είναι και λίγοι οι γνώστες και φορείς της αγοράς που υποστηρίζουν ότι το καλάθι του νοικοκυριού μάλιστα συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση των τιμών.

Και δεν είναι μόνο οι έρευνες, οι γνώστες και οι φορείς της αγοράς. Είναι και οι πολίτες που είναι και οι πραγματικοί γνώστες του τι συμβαίνει στην αγορά. Οι πολίτες λοιπόν που αντιλαμβάνονται όλα τα μέτρα με όρους “τσέπης” γύρισαν στην πλειοψηφία τους την πλάτη στο περιβόητο και πολυδιαφημισμένο καλάθι του νοικοκυριού.

Χαρακτηριστικά και τα ευρήματα της έρευνας του ΕΚΠΟΙΖΩ, σύμφωνα με την οποία το 54,3% δεν αγοράζει προϊόντα που ανήκουν στο καλάθι του νοικοκυριού. Ενώ σύμφωνα με την ίδια πάντα έρευνα η απογοήτευση των καταναλωτών γενικά για το μέτρο του καλαθιού συμπυκνώνεται και στην απάντηση που έδωσαν σχετικά με το πόσο ευχαριστημένοι είναι από τη χρήση του καλαθιού. Το 40,2% δήλωσε καθόλου, το 37% λίγο, ενώ πολύ ή πάρα πολύ δηλώνει μόλις το 12,7%.

Παρά το ότι λοιπόν οι πολίτες πετάνε στον “κουβά” το “καλάθι του νοικοκυριού” ή δεν πιστεύουν ότι το μέτρο αυτό αντιμετωπίζει ουσιαστικά την ακρίβεια, ο κύριος Υπουργός συνεχίζει να μας πουλά την “παπάτζα” του αυτή την φορά με ένα νέο “μέτρο”. Το market pass. Κοινώς… κουπόνι φαγητού.

Μιλώντας λοιπόν στο ΣΚΑΙ ανέφερε πότε θα είναι έτοιμη η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Market Pass και προανήγγειλε εξελίξεις με σαρακοστιανό και πασχαλινό «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ δεν δίστασε να πει ότι το αντιγράφουν άλλοι Ευρωπαίοι.

Ναι μην κάνει ένας την μλκ, να τρέξουν και άλλοι να αντιγράψουν την “παπάτζα” για να κοροϊδέψουν και αυτοί τους δικούς τους πολίτες. Γιατί σου λέει για να το τρώνε το “καλάθι” ως μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας οι “αντιδραστικοί” Έλληνες μπορεί να το φάνε και οι δικοί μας. Στην Γαλλία πάντως που αντέγραψε το φοβερό αυτό μέτρο του καλαθιού από εμάς, οι Γάλλοι είναι στους δρόμους αντιδρώντας μεταξύ άλλων και για την ακρίβεια…

Συνεχίζοντας το παραμύθι του ο Άδωνις και για να το κάνει ακόμα πιο ψυχοπονιάρικο και πιασάρικο βέβαια στο κοινό του Αυτιά έβαλε μέσα και τις γιαγιάδες – παππούδες, λέγοντας πως: “Από την ώρα που θα ανοίξει η πλατφόρμα, θα μπορείς να κάνεις χρήση της κάρτας. 8.5εκ πολίτες δικαιούνται το επίδομα αυτό. Δεν θα αφήσουμε καμία γιαγιά και κανέναν παππού, τους οποίους αγαπάμε και σεβόμαστε, χωρίς να μπορούν να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται. Το Market Pass, όπως και το “καλάθι”, το αντιγράφουν άλλοι Ευρωπαίοι. Έχω αύριο στο Υπουργείο Ανάπτυξης, πολυμελή αποστολή από άλλη χώρα για να τους εξηγήσουμε πως κάναμε τον νόμο για την αισχροκέρδεια, πως φτιάξαμε το καλάθι και πως δουλεύει, να τους εξηγήσουμε το Μarket Pass”.

Εντωμεταξύ, οι συνταξιούχοι που άκουγαν στον Αυτιά κάθε ΣΚ για τις φοβερές αυξήσεις στις συντάξεις τους, ξέρετε εκείνες τις αυξήσεις της τάξης του 7.5% που ήταν τελικά 7.5ευρώ, είναι στα κάγκελα και κατεβαίνουν στο δρόμο την βδομάδα που μας έρχεται για να διαμαρτυρηθούν για την κοροϊδία.

Και βέβαια την ίδια ώρα που οι πολίτες έχουν αγανακτήσει με την αισχροκέρδεια και ανεβάζουν βροχή τις αποδείξεις που αποδεικνύουν το μέγεθος της “ληστείας“, ο κύριος Υπουργός, σχεδόν πανηγυρίζοντας, μας λέει ότι οι καταναλωτές βγαίνουν κερδισμένοι από τις αγορές τους με το καλάθι του νοικοκυριού.

Το ποιοι βγαίνουν πραγματικά κερδισμένοι και ποιοι όχι απ’ όλα αυτά τα επιδόματα – ψίχουλα, αρκεί μια ματιά στους τζίρους των supermarket αλλά και στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας επίσης, για να το διαπιστώσει εύκολα κάποιος…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon