cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Χορεύει πάνω στις πλάτες των θυμάτων και τους ζητά να βάλουν και πλάτη;

Συγγενής θύματος διατηρώντας την αξιοπρέπειά του και μην μπορώντας να κρύψει την οργή του, εξέφρασε τις δικές του, πολύ σοβαρές ενστάσεις, για τη συνέντευξη – πλυντήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη

Χορεύει πάνω στις πλάτες των θυμάτων και τους ζητά να βάλουν και πλάτη;

Ο Βαγγέλης Βλάχος έχασε τον αδερφό του, τον Βάιο, στα Τέμπη. Από τη βαρύτητα της θέσης αυτής, τοποθετήθηκε στα social media για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη, κατά την οποία ο πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες για την τραγωδία, αλλά κάλεσε τα θύματα που επέζησαν να «βάλουν πλάτη».

Διατηρώντας την αξιοπρέπειά του και μην μπορώντας να κρύψει την οργή του, εξέφρασε τις δικές του, πολύ σοβαρές ενστάσεις, για τη συνέντευξη.

Αναλυτικά έγραψε:

«Η ψυχολογική στήριξη για ένα γονιό που έχει θάψει το παιδί του δεν μπορεί να είναι ένα γραπτό αυτοματοποιημένο μήνυμα ή μια κλήση.Θέλει χρόνο, δουλειά, εμπιστοσύνη και προσωπική επαφή. Ατομικά με κάθε γονιό, και συνολικά σαν ζευγάρι ή οικογένεια

Κάποιος μπορεί να χρειάζεται φάρμακα. Άλλη μπορεί να θέλει να το αντιμετωπίσει χωρίς φάρμακα. Όταν η ψυχανάλυση πετύχει, θα φτάσεις στο σημείο να πεις στην ψυχολόγο απέναντι σου όλα όσα θα ήθελες να πεις στο παιδί σου εάν είχες την ευκαιρία να μιλήσεις μαζί του πριν πεθάνει.

Τις συγνώμες που δεν είπες, τα αστεία που δεν έκανες, το πόσο τον αγαπούσες και πόσο σου λείπει, το πόσο θα ήθελες να τα είχες κάνει διαφορετικά ώστε να μην πεθάνει και να μην τον θάψεις.

Και τότε θα πέσεις κάτω, θα τρέμεις ολόκληρος και θα σε πιάσει πανικός, και θα θες βοήθεια.

Στείλτε ΑΜΕΣΑ σε όλους τους συγγενείς α’βαθμού των θυμάτων εξειδικευμένο προσωπικό, αποκλειστικό, από την πόλη που είναι. Σε καθημερινή βάση. Να μιλάνε. Να φροντίζουν να τρώνε σωστά, να ασκούνται λίγο. Να είναι ζεστά. Να παίρνουν τα φάρμακά τους. Φροντίστε τα θύματα της τραγωδίας.

Καταλαβαίνω να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις σε κάτι πρωτόγνωρο. Καταλαβαίνω τις πρώτες ώρες να επικρατεί χάος. Αλλά με το που περάσει ο πρώτος πανικός, εκεί δεν έχεις δικαιολογία. Ιδιαίτερα εάν το παίζεις άριστος και επιτελικός.

Αντί να φορτώσει την κατάσταση στις πλάτες του, σηκώνει τις πλάτες του, χορεύει πάνω στις πλάτες των θυμάτων και ζητά από τα θύματα να βάλουν πλάτη. Ελπίζω ότι η κοινωνία θα του γυρίσει την πλάτη και θα τον βάλει με την πλάτη στον τοίχο, όσες πλάτες και να έχει».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon