cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Φωτογραφικό οδοιπορικό στον “Ερωτόκριτο” του Β. Κορνάρου

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Ένα διαφορετικό φωτογραφικό οδοιπορικό στον “Ερωτόκριτο” του Β. Κορνάρου» στο χώρο της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος…

Φωτογραφικό οδοιπορικό στον “Ερωτόκριτο” του Β. Κορνάρου

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, ώρα 20:30, στο χώρο της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος, στη Σητεία και θα πλαισιώνονται από ζωντανή μουσική.

Στην έκθεση συμμετέχουν 32 μέλη της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου με έργα τους εμπνευσμένα από το αριστουργηματικό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοργάνωσης, «ο Βιτσέντζος Κορνάρος, γεννημένος ο ίδιος στη Σητεία, συνέδεσε άρρηκτα τον ήρωα του με τον τόπο καταγωγής του. Η πένα του ποιητή μεταφέρει τον Ρωτόκριτο -έτσι αναφέρεται στο ποιητικό του έργο- στην Αθήνα, αλλά η γλώσσα του κειμένου, το τραγούδι, η λύρα, τον κρατούν για πάντα δεμένο με την Κρήτη και τη Σητεία. Τον τραγουδούμε από άκρη σε άκρη του νησιού και τον κάνουμε δικό μας ήρωα, συντοπίτη μας».

«Φιλία, κονταρομαχίες, πίστη, έρωτας, όλα περιγράφονται και δοξάζονται στο έργο του Κορνάρου. Οι έννοιες, τα συναισθήματα, η γλώσσα και οι τόποι αποτέλεσαν έμπνευση και για τους δημιουργούς των φωτογραφικών έργων, οι οποίοι θέλησαν, με τις φωτογραφίες τους, να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα και την δική τους οπτική, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon