cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων χτυπά από χθες το βράδυ η «καρδιά» της 7ης τέχνης καθώς για 11η φορά πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων…

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
φωτο: flashnews.gr

Μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, οι φίλοι του σινεμά θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα, καθώς χθες ξεκίνησε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολή 150 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις όπως δράσεις για σχολεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, εκθέσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ έγινε χθες με την ταινία «Ρεμπέτικο», παρουσία του σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη ενώ τιμώμενα πρόσωπα του φετινού φεστιβάλ είναι οι σκηνοθέτες Φατίχ Ακίν, Κώστας Φέρρης και Βουβούλα Σκούρα, ο σχεδιαστής Δημήτρης Αρβανίτης και ο εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης.

Στην πρεμιέρα του φεστιβάλ το «παρών», έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, Λεωνίδας Χριστόπουλος που αναφέρθηκε στην προσφορά του φεστιβάλ Χανίων στον πολιτισμό και την τέχνη.

«Ελπίζουμε ότι η Κρήτη θα γίνει ένας από τους καλύτερους προορισμούς για να έρχονται να γυρίζονται εγχώριες και ξένες παραγωγές και σε αυτό έχει να δώσει πολλά το φεστιβάλ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων, Ματθαίος Φρατζεσκάκης, μίλησε για την προετοιμασία του από το τέλος του προηγούμενου μέχρι την έναρξη του επόμενου αλλά και την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο.

«Το φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων αποτελεί πλέον θεσμό προάγει τον πολιτισμό, προωθεί την εκπαίδευση μέσω της τέχνης καθώς και μία ακόμα εναλλακτική μορφή τουρισμού», επεσήμανε ο κ Φρατζεσκάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon